Eerste 12 gemeenten krijgen 'tiny forest'

Regio - De eerste twaalf gemeenten die een ‘tiny forest’, oftewel minibos, aanplanten zijn bekend. Na de oproep van IVN Natuureducatie begin juni om partnergemeente te worden, meldden 55 gemeenten zich aan, waaruit er twaalf geselecteerd zijn.

De twaalf gemeenten zijn: Almere, Alphen aan den Rijn, Apeldoorn, Den Bosch, Goes en omstreken, Groningen, Hardenberg, Leiden, Maastricht, Meppel, Uithoorn en Utrecht. Zij leggen de komende drie jaar in totaal 56 tiny forests aan in samenwerking met IVN, scholen en buurtbewoners. Een tiny forest is een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisbaan.

Daan Bleichrodt, productontwikkelaar bij de organisatie verklaarde eerder op Gemeente.nu het grote animo onder gemeenten: ‘Tiny forest werkt aan biodiversiteit en betrekt mensen op een laagdrempelige manier bij de natuur. Het past bij de opgaven van gemeenten om klimaatbestendig te worden’.

Gemeenten die nu buiten de boot zijn gevallen hebben nog een kans op een tiny forest. In het voorjaar van 2019 kunnen alle gemeenten zich (opnieuw) aanmelden voor een plek bij de laatste twaalf partnergemeenten.

Ook De Ronde Venen had zich aangemeld hiervoor, blijkt uit een reactie van wethouder Kiki Hagen (D66) op een Facebookpost. Hagen schrijft dat De Ronde Venen 'helaas buiten de boot (is) gevallen'.

Bron: gemeente.nu 


advertentie