Tympaan-De Baat biedt handvatten om somberheid te boven te komen

De Ronde Venen - Heeft u last van sombere gevoelens of bent u licht depressief, dan is dit misschien iets voor u. Tympaan-De Baat biedt namelijk in samenwerking met Kwadraad zes bijeenkomsten aan voor een positiever uitzicht.

Deze bijeenkomsten zijn bedoeld voor mensen die last hebben van depressieve gevoelens, somberheid of die `nergens meer zin in hebben’,  en die actief willen leren hoe ze hiermee om kunnen gaan.

In deze zes bijeenkomsten krijgt u vooral 'handvatten' aangereikt, waarmee u verder kunt. U leert diverse technieken zoals ontspanningsoefeningen en oefeningen uit Mindfullness. Gaandeweg gaat u zelf een boekje maken waarin u in moeilijke dagen terug kunt bladeren.

Van belang om te weten is dat dit geen lotgenoten- of therapiegroep is. De onderliggende redenen van uw somberheid worden bij deze bijeenkomsten niet besproken. Het gaat in deze groep voornamelijk over dat opstapje dat u weer kan helpen om verder te kunnen.

Voor de start van de cursus heeft iedere deelnemer een kennismakingsgesprek met de cursusleiders. Daarin krijgen de deelnemers informatie over de cursus en krijgen zij de gelegenheid hun vragen stellen. In overleg met u wordt gekeken of de cursus inderdaad geschikt is voor u.

Zelf actief bezig zijn met deze cursus is heel belangrijk. U leert vaardigheden die u in uw eigen situatie kunt toepassen. Het is daarom belangrijk dat u tussen de bijeenkomsten thuis de opdrachten uitvoert. Welke onderwerpen we gaan behandelen mag u eventueel zelf
aangeven tijdens het intake-gesprek.

De bijeenkomsten zijn op donderdagen van 13:30 tot 15:30 uur. De eerste bijeenkomst is op donderdagmiddag 13 september a.s. De andere data zijn: 27 september, 11 en 25 oktober en 8 en 22 november 2018. Dat is iedere tweede- en vierde donderdag van de maand.

Het aantal deelnemers aan de bijeenkomsten bedraagt minimaal zes- en maximaal acht personen.

Aanmelden voor de bijeenkomsten kan bij Annemarie Keja op telefoonnummer (0294) 28 48 24, of per e-mail via a.keja@stdb.nl.


advertentie