Zonnepanelenactie leidt tot plaatsing 900 zonnepanelen

De Ronde Venen - Op verschillende plaatsen in de gemeente zijn de eerste zonnepanelen die inwoners hebben gekocht bij de recente inkoopactie, op daken gelegd.

Honderden inwoners kwamen voor de zomer op de informatie-avonden af waar informatie werd gegeven over voordelen van panelen. Komende weken worden 900 zonnepanelen op daken gelegd en dat aantal neemt nog toe.

Wethouder Kiki Hagen (Duurzaamheid) ging kijken bij de installatie van de eerste zonnepanelen bij Mijdrechtenaar Harrie Rutten. Hij is blij dat de zonnepanelen nu geplaatst zijn. ,,Ik had het veel eerder moeten doen, want dan had ik geprofiteerd van de mooie zomer’’, zegt hij.

Kiki Hagen is blij met zulke betroken bewoners. ,,Zonnepanelen zijn de eerste stap naar een energieneutrale gemeente. Interessant is dat de investering in zonnepanelen al in zes jaar kan worden terugverdiend."

De wethouder benadrukt dat plaatsing van zonnepanelen "echt niet alleen maar interessant is als je over een dak op het zuiden beschikt." Reinier Schneider van het Energieloket: ,,Dat klopt. Zonnepanelen worden zelfs vaak op het oosten en westen gericht. De zon staat dan op de panelen als de vraag naar elektriciteit in huis het hoogst is.”

Wethouder Hagen vervolgt: ,,Het is goed om te zien dat idealistische inwoners als Harrie Rutten de stap nu nemen! Ik ben benieuwd hoeveel inwoners als hij de offertes van Groenpand zullen tekenen.’’

Op dit moment zijn 60 offertes getekend, goed voor de plaatsing van 900 zonnepanelen. Dat betekent een gemiddelde plaatsing van 15 zonnepanelen per offerte. 50 aanvragen voor offertes zijn nog in behandeling, maar er kunnen er nog meer volgen.

Inwoners die een offerte van Groenpand hebben ontvangen, maar nog niet hebben gereageerd, worden verzocht dat zo snel mogelijk te doen.

Naast het project voor de plaatsing van zonnepanelen op daken bij inwoners loopt een project voor de plaatsing van panelen op daken bij bedrijven en boerderijen. Dit wordt uitgevoerd door het bureau Econnetic. Bedrijven met een grootaansluiting van meer dan 3 keer 100 Ampère kunnen de zonnepanelen zelfs gratis krijgen en goedkope stroom afnemen. Aanmelding hiervoor kan tot 10 september a.s. bij Econnetic op www.derondevenen.zonopbedrijfsdaken.nl.

Op de foto (vlnr): Wethouder Kiki Hagen, Jacob Jan Zwart en Jeroen van Gorp van
Groenpand, Harrie Rutten en Jessica Stolk en Reinier Schneider van het Energieloket.


advertentie