Taalspelletjesavond in Bibliotheek Vinkeveen

Vinkeveen - Voor liefhebbers van zowel taal als spelletjes organiseren gemeente De Ronde Venen, welzijnsorganisatie Tympaan-De Baat en de Bibliotheek op woensdagavond 5 september a.s. een Taalspelletjesavond. Deze avond is onderdeel van de Week van de Alfabetisering en moet vooral het plezier in het spelen met taal stimuleren. 

Scrabble, Rummicub met letters, Codenames, 30 Seconds: allemaal spellen waarvoor een goede taalvaardigheid vereist is. "Taal is voor spelletjes ontzettend belangrijk", legt Hanneke Paul van de Bibliotheek uit. "Zelfs voor een kinderspel als kwartet is het belangrijk dat je je goed kunt uitdrukken met woorden. En dan hebben we het nog niet eens over het lezen van de spelregels. Anderzijds kunnen spelletjes ook weer helpen bij het leren van de taal."

De Taalspelletjesavond is onderdeel van de Week van de Alfabetisering, waarin door heel Nederland activiteiten georganiseerd worden om aandacht te vragen voor een groot probleem: laaggeletterdheid. "De cijfers liegen er niet om", vervolgt de medewerkster van de Bibliotheek. "In Nederland hebben ruim 2,5 miljoen mensen problemen met lezen, schrijven en rekenen. Laaggeletterdheid raakt onze samenleving en heeft gevolgen voor het meedoen thuis, op het werk en in de maatschappij. Daarom organiseren we door het hele land zoveel mogelijk activiteiten om bewustwording te creëren. Tijdens de spellenavond zal ik ook heel kort iets vertellen over laaggeletterdheid en het signaleren daarvan. Daarin hebben we allemaal een rol."

Spellenwinkel Blik op Hout uit Mijdrecht verzorgt de spellen tijdens de spellenavond.

De Taalspelletjesavond wordt gehouden in de Broedplaats in Vinkeveen. De Bibliotheek Vinkeveen is vanaf 19:15 uur geopend. Om 19:30 uur gaan de spelletjes van start.

Meedoen is kosteloos en voor een hapje en een drankje wordt gezorgd. Aanmelden is
gewenst en kan per e-mail via taalpunt@bibliotheekavv.nl.


advertentie