Cursus 'Omgaan met e-overheid' bij Bibliotheek Mijdrecht

Mijdrecht - De Bibliotheek Angstel, Vecht en Venen organiseert in de Bibliotheek Mijdrecht een cursus over omgaan met de e-overheid.

De overheid biedt haar diensten steeds meer digitaal aan. Via internet kan men zijn of haar pensioenoverzicht inzien of een afspraak maken met de gemeente. Men heeft ook een berichtenbox op internet. Dat is een persoonlijke, beveiligde postbus voor digitale berichten van de overheid. De belastingdienst plaatst bijvoorbeeld berichten in de digitale berichtenbox. 

Om zaken met de overheid te kunnen regelen is een digitaal paspoort nodig: het DigiD. Veel mensen vinden het moeilijk om het DigiD aan te vragen en te gebruiken. Ook het zoeken naar informatie van de overheid, is voor veel inwoners lastig.

Wilt u zelf leren uw zaken via de computer te regelen? Doe dan mee met de cursus 'Omgaan met de e-overheid' in de Bibliotheek Mijdrecht, die start op maandag 1 oktober a.s. Deze cursus bestaat uit vier lessen van twee uur.

De eerstvolgende cursus start maandag 1 oktober a.s. om 15:00 uur. De vervolgdata zijn 8, 15 en 22 oktober. Er kunnen maximaal zes personen aan deze cursus deelnemen.

Deelname aan de cursus kost € 15, de kosten van het cursusboek.

Opgeven kan uiterlijk tot en met 18 september a.s. via de Bibliotheek of via het aanmeldformulier op de website van de Bibliotheek.

Plaatsing geschiedt op volgorde van inschrijving. Na inschrijving ontvangt u een schriftelijke bevestiging van deelname.

Kijk voor meer informatie over deze cursus en over andere activiteiten van de Bibliotheek op www.bibliotheekavv.nl.


advertentie