Interactieve lezing 'Weerbaarheid en zelfvertrouwen' in Bibliotheek Mijdrecht

De Ronde Venen - Pesten, het blijft een taboe maar waarom? Iedereen krijgt er direct of indirect mee te maken. Om het taboe te doorbreken wordt van 17 t/m 21 september de Week tegen Pesten georganiseerd. De interactieve lezing “Weerbaarheid en zelfvertrouwen” van Ouders Lokaal is één van de lokale initiatieven die gehouden worden om aandacht te vestigen op pesten.

De lezing wordt georganiseerd op woensdagavond 19 september a.s. De lezing is bedoeld voor ouders van kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar.

De lezing zal worden verzorgd door deskundige Tamar de Vos-Van der Hoeven. Zij is psycholoog en orthopedagoog, maar bovenal ook moeder van van drie kinderen (1999, 2000, 2004). Tamar zal in haar voordracht handvatten aanreiken om de weerbaarheid en het zelfvertrouwen van jouw kind verder te ontwikkelen/versterken. 

Tijdens deze avond is er ook een kleine informatiemarkt van diverse instanties die eraan kunnen bijdragen dat kinderen met plezier opgroeien.

Van weerbaarheid wordt gesproken wanneer een kind op een passende wijze voor zichzelf op durft te komen, zonder daarbij anderen te schaden of respectloos te behandelen. Een kind dat weerbaar is, is in staat zijn of haar grenzen te bewaken. Het kan zichzelf verdedigen en durft een eigen mening te hebben.

Kinderen die goed weerbaar zijn, durven ook voor anderen op te komen, zijn zelfstandig maar durven ook hulp te vragen, kunnen omgaan met kleine tegenslagen en kennen hun eigen grenzen en respecteren die van anderen. Bij de ontwikkeling van deze weerbaarheid speelt zelfvertrouwen een belangrijke rol.

Leer hoe je jouw kind(eren) kunt helpen bij het ontwikkelen van weerbaarheid en zelfvertrouwen

• Ontdek hoe het is met de weerbaarheid en zelfvertrouwen van jouw kind
• Laat je inspireren door de verhalen van Tamar en andere ouders
• Ontmoet andere ouders uit de gemeente De Ronde Venen en deel ervaringen

De lezing op 19 september a.s. vindt plaats in de Bibliotheek Mijdrecht van 19:30 tot 21:30 uur.

Deelname is gratis, na aanmelding. Aanmelden kan via de website van Ouders Lokaal www,derondevenen.ouderslokaal.nl.

Ouders Lokaal heeft als doel dat ouders/opvoeders het gewoon gaan vinden om met elkaar te praten over opvoeding en tevens ervaringen te delen om zo ook van elkaar te leren. Ouders Lokaal hoopt dat er, door ouders met elkaar te verbinden, leuke initiatieven ontstaan die gezamenlijk gerealiseerd kunnen worden binnen de gemeente.

Heb je een leuk idee, wil je een bepaald thema terugzien tijdens één van de activiteiten van Ouders Lokaal, of wil je Ouders Lokaal helpen als vrijwilliger bij het organiseren van de diverse
initiatieven? Stuur dan een mailtje naar info@ouderslokaal.nl.


advertentie