CDA wil extra verlichting bij uitritten De Maricken in Wilnis

Wilnis - CDA De Ronde Venen wil dat de gemeente extra verlichting aanbrengt bij de in- en uitritten van de wijk De Maricken in Wilnis. Dit schrijft de partij in een persbericht.

Volgens het CDA maken bewoners van de wijk zich ernstig zorgen over de verkeersveiligheid bij de in- en uitritten van de wijk aan de Mijdrechtse Dwarsweg. Nu het ’s ochtends en ’s avonds weer donkerder wordt, neemt het gevaar bij het in- en uitrijden van de nieuwe woonwijk weer toe. Goede verlichting is daarbij van levensbelang.

CDA-raadslid Simone Borgstede roept de gemeente daarom op zo snel mogelijk maatregelen te nemen, zodat iedereen goed zicht heeft bij het in- en uitrijden van de wijk in het donker en bij regen.

Nu de rotonde  die de wijk moet gaan ontsluiten op zich laat wachten, is het belangrijk dat de verkeersveiligheid opnieuw aandacht krijgt, bepleit Borgstede. De bewoners zijn blij met de verkeersdrempels die zijn aangelegd, maar zolang de rotonde er niet is blijven de uitritten onoverzichtelijk en slecht te zien bij regen en het donker.

Aangezien steeds meer woningen opgeleverd worden is het ook veel drukker geworden, meent het CDA alleen daarom al dat het belangrijk is dat er een noodoplossing komt: meer verlichting bij de oversteek punten bij de de Mijdrechtse Dwarsweg.

Borgstede weet dat al eerder extra verlichting is neergezet door de bouwer. “Helaas is deze verlichting ook weer verwijderd,” aldus het CDA-raadslid. “Ik kom regelmatig in de wijk, met de auto of met de fiets en heb ervaren dat het altijd onoverzichtelijk blijft, alleen al door de hekken die je uitzicht belemmeren. Nu de winter weer voor de deur staat moet er echt iets gebeuren om de veiligheid te verbeteren", aldus Borgstede.

"Dan denk ik ook aan de kinderen die ’s morgens richting de scholen en de bus fietsen en die de drukke weg moeten oversteken', zegt Borgstede. "Eigenlijk ben ik wel verbaasd dat bij het bouwen van een wijk niet als eerste wordt gekeken naar een goede en vooral veilige ontsluiting. Wat dat betreft lijkt in deze wijk echt alles verkeerd te gaan.”

Het CDA vindt dat het tijd wordt dat de gemeente de bewoners van de nieuwe wijk laat zien dat zij blij is dat men in deze wijk is komen wonen. Daar hoort wat Borgstede betreft ook bij dat de gemeente zicht optimaal inzet om de veiligheid rondom de wijk te verbeteren.

Borgstede: “Het plaatsen van goede verlichting bij de in- en uitritten van de wijk bij de Mijdrechtse Dwarsweg is een goede eerste stap."

Op de foto: CDA-raadslid Simone Borgstede bij oversteekplaatsen waar extra verlichting gewenst is.


advertentie