Stopzetten scholierenbuslijn naar Gouda pas komende zomer

De Ronde Venen - Het schrappen van de scholierenbuslijn 646/647 van Syntus Utrecht tussen De Ronde Venen en het reformatorische Driestar College in Gouda is uitgesteld. In plaats van in december, verdwijnt de bus volgend jaar zomer. Dat laat gedeputeerde Dennis Straat van Mobiliteit weten. Ouders krijgen zo meer tijd om alternatief vervoer te regelen.

Syntus wil de lijnen 646/647 inkorten. Hoewel de bussen volzitten met leerlingen uit Wilnis, Nieuwer ter Aa en Kockengen zijn er flinke kosten mee gemoeid.

Syntus kan ze alleen in de spits inzetten, terwijl de trein op dit traject een goed alternatief is. De bussen, die ook nog eens vaak in de file staan, rijden in Woerden immers vlak langs het NS-station. Maar voor de ouders betekent het een verdubbeling van de reiskosten als hun kinderen de trein moeten nemen.

SGP en ChristenUnie in de provincie Utrecht hebben zich de afgelopen periode sterk gemaakt voor het behoud van de buslijn. Ze zijn blij dat de lijn in ieder geval nog tot de zomer van 2019 rijdt en dat de protesten van de ouders serieus zijn genomen.

Fractievoorzitter Arne Schaddelee van de ChristenUnie: "De bus verdwijnt nu niet midden in het schooljaar en er is tijd om te zoeken naar een bevredigend alternatief. Ik heb de afgelopen tijd tientallen mailtjes gehad van ouders die bereid zijn om gezamenlijk een bus te huren. Dat is voor hen nog goedkoper ook, want dan hoeven ze niet een buskaart en een NS-kaart te combineren."

De Provinciale Statenfracties van SGP en ChristenUnie leggen zich niet neer bij de beëindiging van de lijn. "Wat ons betreft is deze lijn een noodzakelijke maatschappelijke voorziening, waarvan honderden inwoners van onze provincie al gebruik hebben gemaakt. Het is belangrijk dat dit ook voor de toekomst behouden blijft. Wij zetten ons ervoor in dat dit vervoer ook na de zomer van 2019 beschikbaar blijft."

Bron en foto: RTV Utrecht


advertentie