Terug in de tijd met historisch festival Monumenten & Muziekmomenten

De Ronde Venen - Troupe A'dour uit Wilnis organiseert zaterdag 29 september a.s. voor de allereerste keer een historisch festival onder de naam 'Monumenten & Muziekmomenten'. Met dit historisch festival langs de Angstel van Loenersloot tot Abcoude wil Troupe A'dour mensen terugvoeren in de tijd, schrijft de organisatie in een persbericht.

Terug in de tijd van pruiken en mooie gewaden. Langs de meanderende Angstel wordt genoten van klassieke muziek in buitenplaats en kerk. Wordt barok gedanst en met de koets gereden. Dwalend door het kasteel en dan plots oog in oog staan met de wervelende jonge Mozart.

Verhalen, toneel, begaafde musici, vertederend kindergezang, oude volksmuziek en dit geheel afgesloten met een spetterend Gala. Welkom in het land van Kokanje aan de Angstel!

Stichting Troupe A’dour te Wilnis heeft naar eigen zeggen de uitdaging opgepakt om aandacht te vragen voor onze bijzondere omgeving met een uniek landschap en waardevolle historische gebouwen. Hieruit is een prachtig programma tevoorschijn gekomen! Een dag met muziek, zang en dans uit de 17de- en 18de eeuw. Dit alles in en rondom deze buitenplaatsen die stammen uit dezelfde periode.

De voorstellingen worden gespeeld door jong en oud, amateur en professional, velen uit De Ronde Venen en uit Stichtse Vecht.

Het wordt, volgens Troupe A'dour, een dag waarin de bezoekers veel informatie kunnen krijgen over de diverse historische buitenplaatsen die beide gemeenten rijk zijn. Zij worden ondergedompeld in de sfeer van de 17de- en 18de eeuw, de periode waarin de gegoede burgerij uit Amsterdam en Utrecht op zoek ging naar rust en schone lucht. Die was toen, net zoals nu nog altijd, te vinden in onze gemeenten.

In die tijd vond er vooral ‘vermaeck’ plaats rondom die buitenplaatsen, in de vorm van theater, klassieke muziek, poëzie en overige kunstvormen. De bezoekers stappen deze dag ‘De goede oude tijd’ binnen.

Dit historische festival wordt georganiseerd in het kader van het Cultuurpact, gesloten door de gemeente De Ronde Venen en de provincie Utrecht.

Het programma vangt aan om 09:45 uur bij de Hervormde kerk van Baambrugge. Vanaf 11 uur zijn op de diverse lokaties de concerten te bezoeken. 

De lokaties waar dit festival plaatsvindt zijn Kasteel Loenersloot, Postwijck Kerk, Boerderij Lindenhoff, cafe De Punt en buitenplaats Binnenrust. Langs de route vinden daarnaast tal van kleine voorstellingen plaats. 

Tickets voor alle voorstellingen van die dag incl. een barokdansworkshop, zijn voor € 18 te verkrijgen via de website.

Kijk voor het volledig programma op www.monumentenenmuziekmomenten.nl.


advertentie