FC Abcoude bereikt ongeslagen bekertoernooi

Abcoude - De Zondag 1 van FC Abcoude heeft uitstekend gepresteerd in de drie in september  gespeelde bekerwedstrijden.

Via overwinningen op eersteklasser Victoria en tweedeklasser DVVA en een doelpuntrijke remise (5-5) tegen Loosdrecht, werden de rood-blauwe mannen poulewinnaar in de eerste bekerronde.

Zodoende werd ongeslagen de knock-outfase van het bekertoernooi bereikt. Een grote opsteker voor de nieuwe trainer Petar Djenic en zijn mannen. Werden de eerste twee oefenwedstrijden nog kansloos verloren, daarna pakte de jonge spelersgroep de nieuwe speelwijze goed op en met een combinatie van vechtlust, teamgeest en technische hoogstandjes werd de tegenstanders de wil opgelegd.

Juist in de beker blijkt het team zeer productief en hebben nieuwe aanvallers hun visitekaartje afgegeven. Met name spits Ivo de Waal en buitenspeler Gio Stoard waren zeer gevaarlijk en productief in de eerste twee wedstrijden. Ook aanvoerder Magdy Ibrahim scoorde in de eerste twee bekerwedstrijden met twee vlammende afstandsschoten. De multifunctionele Levi Pigue heeft een neusje om op de goede plek te staan.

In de derde en laatste bekerwedstrijd tegen DVVA had Abcoude genoeg aan een gelijkspel, maar de rood-blauwen wilden gewoon winnen en waren heer en meester. En dat met een zeer jong team dat voor 80% uit eigen kweek bestaat.

Jonkies en Abcoudenaren Daan Post, Rick Berrevoets, Lars Beukeboom, Sander Snoek en Nils Baltissen zijn allen onder de 21 jaar en speelden de ervaren spelers van de Oost-Amsterdamse ploeg van de mat met fraaie passes van achteruit van Tobias van Kralingen en Jendro Halman.

Met name de eerstejaarssenior Nils Baltissen speelde een puike partij en bekroonde zijn basisdebuut met de openingstreffer, gevolgd door goals in de tweede helft van Levi Pigue en van de ervaren stayer Yener Devecioglu .

Terrence Koswal bleek in de tweede helft wel uitgeslapen te zijn en liet als gelegenheidslinksbuiten de tegenstanders zijn hielen zien en gaf twee mooie assists voor de goals.

Het hadden nog meer doelpunten kunnen- en moeten zijn, maar drie is ook mooi. DVVA kreeg nog wel twee kansen, maar keeper Emre Bolle' hield knap zijn doel schoon.


advertentie