Rotary doneert € 3.000 aan Het Sporthuis Abcoude

De Ronde Venen - Op 21 april jl. organiseerde de Rotary Vinkeveen-Abcoude een benefietconcert in de Dorpskerk van Abcoude. De opbrengst van dit jaarlijkse concert, verzorgd door leden van het Koninklijk Concertgebouworkest, met dit jaar in het voorprogramma de jeugd van Abcoude en Baambrugge, gaat altijd naar een of meerdere goede doelen. Dit jaar was een groot deel van de opbrengst bestemd voor Het Sporthuis Abcoude.

De nieuwe voorzitter van de Rotary Vinkeveen-Abcoude, Martien Stigter, overhandigde vorige week een cheque ter waarde van € 3.000 aan Corien van der Linden, voorzitter van de Stichting Zwembad Abcoude.

Corien is blij met deze donatie van de Rotary. “We zullen dit geld gebruiken voor extra voorzieningen voor mensen met een fysieke beperking en zo de toegang naar het zwembad verder optimaliseren. Het Sporthuis Abcoude is er straks voor jong en oud. Met deze en andere donaties wordt Het Sporthuis Abcoude voor iedereen een fijne plek voor zwemmen, binnensporten en ontmoeten.”

Sinds maart 2018 heeft de Stichting Zwembad Abcoude al meer dan € 42.000 ingezameld van inwoners en ondernemers uit Abcoude en omgeving. Met dit extra bedrag kunnen meer faciliteiten direct in de bouw meegenomen worden.

Naar verwachting zal Het Sporthuis Abcoude met zwembad, gymzalen en ontmoetingsplek op de hoek Bovenkamp/Spoorlaan, begin 2020 worden geopend.


advertentie