Inzamelingsactie Voedselbank bij supermarkten

Mijdrecht/Vinkeveen - Voedselbank De Ronde Venen houdt zaterdag 6 oktober tussen 08:30 en 17:00 uur een inzamelingsactie bij Albert Heijn in de Passage Mijdrecht en bij Jumbo in Vinkeveen. 

De Voedselbank De Ronde Venen verstrekt wekelijks voedselpakketten aan inwoners in de gemeente die daarvoor in aanmerking komen. Momenteel heeft ze 115 huishoudens in haar bestand. In totaal gaat het om zo’n 350 personen. Men werkt met ruim 70 onbetaalde vrijwilligers.

De Voedselbank probeert elke week het voedselpakket zo evenwichtig mogelijk samen te stellen door de voedingswaarde en soort van de afzonderlijke producten in het pakket zo goed mogelijk op elkaar af te stemmen. Men is daarbij echter afhankelijk van diverse aanvoerkanalen waarbij niet altijd te voorspellen valt wat voor producten er binnenkomen. Om de nodige aanvullingen op de voedselpakketten te kunnen realiseren wordt dus met spanning uitgekeken naar het resultaat van de winkelactie.

De winkelactie werkt als volgt: In de supermarkt staat een kraampje van de Voedselbank waar diverse artikelen zijn uitgestald. Het zijn veelal houdbare huismerkproducten waar de Voedselbank grote behoefte aan heeft. Na het afrekenen kan men na de kassa de producten doneren bij de inzamelkraam van de Voedselbank. 

Het grote voordeel van deze winkelacties is dus dat men als donateur zeker weet dat het gekozen product voortreffelijk aansluit bij de gewenste samenstelling van het voedselpakket.


advertentie