Alzheimer Café Vinkeveen over 'Zolang ik er ben'

Vinkeveen - Het Alzheimer Café Vinkeveen opent zijn deuren op woensdag 10 oktober in Zorgcentrum Zuiderhof.  Gastspreker deze avond is journalist Erik Zwiers, schrijver van het boek 'Zolang ik er ben'.

Erik Zwiers mocht twee jaar lang zes mensen met dementie dagelijks volgen en hun verhalen vastleggen. Het leven met dementie vanuit de Alzheimerpatiënt. Hoe geven de hoofdpersonen vorm aan hun veranderende leven?

Zij leggen Zwiers vragen, en soms de verontwaardiging, voor over de maatschappelijke tegenwerking die hen ten deel valt. Vragen die leiden tot onbegrip, pijn en verdriet, maar die ook laten zien dat de oplossing ligt in het samendoen. Maar hoe vanzelfsprekend is die verbondenheid? 

Een interessante avond met herkenbare dilemma’s voor mensen met dementie, hun naasten en professionals.

Bent u nieuwsgierig geworden naar dit thema en wilt u hierover van gedachten wisselen en ervaringen uitwisselen, dan bent u van harte welkom in Zorgcentrum Zuiderhof aan de
Futenlaan 50 in Vinkeveen.

De zaal is open vanaf 19:00 uur. De avond begint om 19:30 en eindigt om 21:00 uur.

De bijeenkomsten zijn toegankelijk voor iedereen die te maken heeft met dementie. Er is muziek, koffie en gelegenheid elkaar te ontmoeten.

Aanmelden is niet nodig. De toegang is gratis.

Neem voor meer informatie contact op met het Steunpunt Mantelzorg van Tympaan-De Baat op telefoonnummer (0297) 230 280 of per e-mail via mantelzorg@stdb.nl.


advertentie