Brandweerkruis voor Bart Richter uit Mijdrecht

Mijdrecht - Afgelopen donderdag ontving Bart Richter uit Mijdrecht een Brandweerkruis uit handen van Stephan Wevers, voorzitter van Brandweer Nederland, wegens  ‘zeer bijzondere verdienste of prestatie’ voor de brandweer in Nederland. Richter ontving het Brandweerkruis voor zijn bijzondere bijdrage aan de acceptatie van diversiteit binnen de brandweer.

Richter, fractievoorzitter van de VVD in de gemeenteraad van De Ronde Venen, was van 2010 tot 2015 voorzitter van het netwerk Roze Rood. Hij heeft het netwerk een nieuw impuls gegeven.

Stephan Wevers vertelde dat Bart Richter verbindingen heeft gelegd en draagvlak heeft gecreëerd binnen Brandweer Nederland en daarmee het netwerk zichtbaar maakte binnen de brandweer. Ook vertelde Wevers dat Richter doorzette, ondanks dat zijn werk niet alleen positieve reacties opleverde. 

Verder zei Wevers dat iedereen binnen de brandweer zichzelf moet kunnen zijn en zich veilig moet voelen.

Het Netwerk Roze Rood is één van de netwerken binnen Brandweer Nederland. Het netwerk zet zich in voor een kleurrijke, prettige en veilige werkomgeving. Zij zorgen voor de zichtbaarheid van alle lesbische, homo- en biseksuele en transgender collega’s. Dat doen ze door verbinding te leggen met de werkvloer. Daarnaast is het netwerk zichtbaar tijdens landelijke activiteiten zoals Roze Zaterdag, de Canal Parade, maar ook op 4 mei bij de kranslegging bij het nationale en internationale homomonument.

Tijdens de eigen netwerkdagen bieden ze collega’s de ruimte om elkaar in een informele en ontspannen sfeer ontmoeten. Door de gesprekken met collega’s merk je dat je beslist niet de enige bent binnen de brandweer die met zijn of haar geaardheid worstelt of heeft geworsteld. Dat geeft steun.

Kijk voor meer informatie over Roze Rood op www.brandweer.nl/ons-werk/netwerk-roze-rood of op haar Facebookpagina.

Bron en foto: Brandweer Nederland


advertentie