Groot onderhoud Demmerikse brug Vinkeveen

Vinkeveen - Van 22 oktober a.s. tot en met 30 november a.s. voert de provincie Utrecht groot onderhoud uit aan de Demmerikse brug in de N201 in Vinkeveen. Tijdens de werkzaamheden kan het verkeer gewoon gebruikmaken van de brug, met uitzondering van vier avonden/nachten in november. Dan is er een halve rijbaanafzetting waarbij het verkeer uit beide richtingen beurtelings over de brug wordt geleid. 

De Demmerikse brug wordt aan de onderkant voorzien van stalen buispalen en stalen balken, die moeten zorgen voor extra stevigheid.

De voorbereidende werkzaamheden starten op 22 oktober, waarbij in de week van 29 oktober kabels worden verlegd. Het aanbrengen van de palen vindt plaats in vier nachten (12-15 november) waarbij de werkzaamheden worden verricht vanaf de rijbaan. De afbouwwerkzaamheden vinden plaats vanaf pontons onder de brug en vinden plaats buiten het vaarseizoen. De totale klus duurt ongeveer zes weken.

De werkzaamheden worden uitgevoerd op doordeweekse dagen, tussen 07:00 en 17:00 uur, met uitzondering van de vier avonden en nachten in november.

In de week van 29 oktober tot 2 november kan het verleggen van kabels wat hinder geven op en langs het fietspad. Verkeersregelaars zorgen ervoor dat fietsers veilig kunnen passeren. 

Voor het aanbrengen van de palen, wordt de weg gedurende vier avonden/nachten voor de helft afgesloten. Deze werkzaamheden vinden plaats op 12, 13, 14 en 15 november van 21:00 uur tot de volgende ochtend 06:00 uur.

Tijdens de halve rijbaanafzetting wordt het verkeer beurtelings langs de werkzaamheden geleid met tijdelijke verkeerslichten. Dit kan enige vertraging geven. Bij calamiteiten krijgen de nood- en hulpdiensten altijd een vrije doorgang.


advertentie