Netwerkbijeenkomsten werkzoekenden in Bibliotheek Mijdrecht

Mijdrecht - “Je bent méér dan je baan”, deze woorden sprak Caroline Scheltes tijdens haar bijdrage aan de Walk & Talk in Mijdrecht.

Zij verloor in februari 2016 haar baan. Ze solliciteerde door te reageren op vacatures en kreeg elke keer opnieuw het bericht dat andere kandidaten beter pasten in het profiel. De conclusie dat het via traditioneel solliciteren erg moeilijk was een baan te vinden, was snel getrokken.

Ze besloot op een andere manier naar werk te gaan zoeken. Ze was al een aantal keer bezoeker geweest bij de Walk & Talk in de Bibliotheek Mijdrecht en had daar veel informatie gekregen waar ze verder mee kon.

Zo leerde ze het belang van netwerken, van social media, van bewustwording van je eigen kwaliteiten. Langzaam ontstond het idee om voor zichzelf te beginnen. Ze begon klein en kreeg hulp van mensen in haar kennissenkring.

Al werkende werd haar netwerk steeds groter en in juni 2018 was haar eigen bedrijf een feit.

Caroline deed haar verhaal tijdens de Walk & Talk; de deelnemers werden nieuwsgierig en raakten geïnspireerd door haar enthousiasme. Caroline eindigde haar verhaal met: “ik doe weer mee. Het verliezen van mijn baan, is voor mij nu winst geworden”.

Wil je óók andere werkzoekenden ontmoeten, ervaringen uitwisselen en elkaar inspireren? Op maandag 19 november is er weer een Walk & Talk in de Bibliotheek Mijdrecht. Het thema is dan ‘Hoe presenteer ik mezelf’.


advertentie