Een maatschappelijk idee? Pitch het en win!

De Ronde Venen - Een ontmoetingsplek voor moeders van kinderen met autisme, een postproject tegen eenzaamheid onder ouderen, of het plaatsen van een ruil-je-boekenhuis; het zijn voorbeelden van ideeën met een maatschappelijke achtergrond.

Heb jij ook zo’n idee? Presenteer het op 20 november tijdens de Pitchavond van de Ideeën Werkplaats voor een jury en maak kans op de juryprijs!

De Pitchavond is onderdeel van de Ideeën Werkplaats, waar mensen met ideeën samenkomen met mensen die graag meedenken over goede ideeën. Deze groep meedenkers bestaat uit inwoners, ondernemers, medewerkers van maatschappelijke organisaties en medewerkers van de gemeente De Ronde Venen.

Tijdens de Pitchavond krijgen deelnemers een paar minuten de tijd om hun idee te presenteren. Vervolgens volgt een korte interactie met de jury. Elke idee krijgt in totaal tien minuten. De jury kiest daarna uit alle gepresenteerde ideeën één winnaar. Het winnende idee ontvangt de juryprijs.

Daarnaast ontvangen alle deelnemers aan de Pitchavond een beloning voor hun inzet: een workshop onder leiding van een zeer getalenteerde trainer. In deze workshop krijgen de deelnemers tips en adviezen aangereikt, waarmee ze zelf verder aan de slag kunnen om hun ideeën te realiseren.

De Pitchavond kent slechts één spelregel: het idee moet een idee zijn vóór en dóór inwoners.

Alle creatieve- en inspirerende ideeën op het gebied van welzijn, zorg, jeugd, gezondheid, wonen, werken, samenleven etc. zijn welkom. De jury toetst de ideeën op creativiteit, lef, haalbaarheid en vernieuwing.

Wie zelf geen ideeën heeft, maar wel nieuwsgierig is naar de ideeën van anderen, is ook van harte welkom bij de Pitchavond.

De Pitchavond van de Ideeën Werkplaats vindt plaats op dinsdag 20 november a.s. van 19:30 tot 21:30 uur in de Bibliotheek Mijdrecht. Aanmelden voor deze avond kan tot 18 november per e-mail via info@ideederondevenen.nl.

Ondernemers, inwoners en maatschappelijke organisaties zijn uiteraard ook van harte welkom om te pitchen of om mee te denken. Zij kunnen zich via ditzelfde e-mailadres aanmelden.

Wie wil pitchen kan dit vermelden in de aanmeldingsmail.

Wie presenteren spannend vindt, kan zich aanmelden voor de pitchworkshop. In deze workshop leren de deelnemers hun idee op een korte, heldere manier presenteren. De pitchworkshop vindt plaats op woensdag 14 november a.s. van 19:30 tot 21:30 uur in de Bibliotheek Mijdrecht aan de Dr. van der Haarlaan 8 in Mijdrecht.

Aanmelden voor deze workshop kan tot 10 november per e-mail via info@ideederondevenen.nl.

Kijk voor meer informatie op www.ideederondevenen.nl.


advertentie