Afsluiting N201 i.v.m. onderhoud Amstelaquaduct en Waterwolftunnel

Regio - De provincie Noord-Holland voert van 1 tot en met 3 november a.s. onderhoud uit aan het Amstelaquaduct tussen de gemeenten Uithoorn en De Ronde Venen, en aan de Waterwolftunnel tussen de gemeenten Aalsmeer en Haarlemmermeer. Het verkeer op de N201 wordt in de avond en nacht omgeleid en moet rekening houden met enige vertraging.

De N201 wordt ter hoogte van het Amstelaquaduct afgesloten van donderdagavond 1 november 20:00 uur tot vrijdagochtend 2 november 05:00 uur. Het verkeer tussen de Middenweg Bovenkerkerpolder in Uithoorn en de aansluiting met de N196 in De Ronde Venen wordt met gele borden omgeleid via de Amsterdamseweg en de N196 (en vice versa).

De Waterwolftunnel wordt van vrijdagavond 2 november 19:00 uur tot zaterdagochtend 3 november 06:00 uur afgesloten. Het verkeer op de N201 wordt met gele borden omgeleid tussen de Legmeerdijk in Aalsmeer en de aansluiting met de Fokkerweg in Haarlemmermeer.

Voor de veiligheid en doorstroming moeten het Amstelaquaduct en de Waterwolftunnel regelmatig worden onderhouden. De wanden en markeringen worden gereinigd en de veiligheidsmiddelen worden gecontroleerd. Ook wordt zwerfvuil verwijderd en worden de bermen gemaaid.

Meestal gebeurt dit terwijl de weg open blijft voor het verkeer. Drie keer per jaar is het echter noodzakelijk om het Amstelaquaduct en de Waterwolftunnel helemaal af te sluiten. Dit om de veiligheid van het onderhoudspersoneel te waarborgen en de werkzaamheden sneller te kunnen uitvoeren. Om het verkeer zo min mogelijk te hinderen vinden de werkzaamheden ’s nachts plaats.


advertentie