Ouders pasgeboren Jalou krijgen tas met ‘brandveilige’ inhoud

De Ronde Venen - De ouders van de begin deze maand geboren Jalou, Mischa en Laura Hiemcke, kregen afgelopen dinsdag bezoek van burgemeester Maarten Divendal en Koos Dros, preventiemedewerker bij de brandweer. Tijdens dat bezoek kregen de ouders van Jalou een tas met artikelen en informatie die te maken heeft met brandveiligheid. 

Burgemeester Maarten Divendal en Koos Dros legden hun bezoek af in het kader van de Nationale Brandpreventieweken. Deze hebben als doel de aandacht van het Nederlands publiek te vestigen op brandveiligheid en -preventie. Dit jaar wordt extra aandacht besteed aan de voorlichting over het voorkomen van brand aan kersverse ouders.

Alle ouders die in oktober bij de gemeente aangifte doen van de geboorte van hun kind ontvangen zo’n tas met als motto ‘Maak van je roze wolk geen rookwolk’. Jalou was de eerste baby die in oktober bij de gemeente werd aangegeven en daarom gingen burgemeester Divendal en preventiemedewerker Dros de tas persoonlijk overhandigen bij de ouders in Baambrugge.

De tas bevat behalve voorlichtingsmateriaal een rookmelder en wat aardigs voor de pasgeborene. De burgemeester en Koos Dros feliciteerden uiteraard de ouders van harte met hun pasgeboren kindje.

Uit cijfers blijkt dat jonge ouders een grotere kans op een woningbrand hebben dan gemiddeld. Dat komt onder andere omdat in een druk gezin minder tijd is om na te denken over de risico’s op brand.

Tijdens de Nationale Brandpreventieweken worden informatie en tips verstrekt die helpen de brandveiligheid thuis te vergroten, want 'voorbereid zijn helpt'.

Bij brand geldt: goed voorbereiden, loont de moeite! Enkele tips om de brandveiligheid thuis te vergroten:

1. Maak afspraken over een vluchtplan met daarin een vaste plek voor de huissleutel, wie de
kinderen onder zijn of haar hoede neemt en het vrijhouden van de vluchtroute van obstakels.
2. Onderzoek heeft uitgewezen dat als je gaat slapen, je de binnendeuren moet sluiten. Zo kunnen vuur en rook langer in één ruimte blijven en heb je meer kans om veilig te vluchten en te worden gered.
3. Rookmelders werken écht. Als je slaapt, werkt jouw neus niet, maar jouw oren wel. Als je
werkende en hoorbare rookmelders hebt hangen, kun je bij brand tijdig worden gewaarschuwd.

Op www.brandweer.nl/rozewolk vinden jonge ouders meer informatie. Ook kunnen vragen
worden geappt naar: 06 12 95 85 99. Geen WhatsApp? Bellen of mailen kan ook via telefoonnummer 088 878 1000 of via voorlichtingvru@vru.nl.

Op de foto (vlnr): Burgemeester Maarten Divendal, preventiemedewerker Koos Dros, Laura en Mischa Hiemcke met in het midden de pasgeboren Jalou.


advertentie