Extra waardering voor mantelzorgers op Dag van de Mantelzorg

De Ronde Venen - Ook dit jaar krijgen mantelzorgers in De Ronde Venen weer een blijk van waardering van de gemeente De Ronde Venen.

‘’Ik heb heel veel waardering en bewondering voor mantelzorgers. Je hele leven staat op z’n kop
vanwege de zorg voor anderen. Je moet je helemaal wegcijferen voor je naaste. Ik vind het
geweldig dat mensen dit doen.” Zo vertelt wethouder Marja Becker.

Een mantelzorger vindt de zorg die hij/zij aan een partner, kind, buur of vriend verleent de normaalste zaak van de wereld. De gemeente en Mantelzorg De Ronde Venen hebben oog voor deze inzet. Naast de geboden ondersteuning ontvangen mantelzorgers als blijk van waardering ook dit jaar De Ronde Venen Pas.

Wethouder Marja Becker: “De gemeente zet stevig in op de ondersteuning van mantelzorgers in onze gemeente. Komende periode krijgt naast de combinatie van vrije tijd en mantelzorg ook de positie van de jonge mantelzorger extra aandacht. 

Jonge mantelzorgers zijn jongeren, tot ongeveer 24 jaar, in De Ronde Venen die opgroeien met een langdurig ziek familielid. Het kan hierbij gaan om broers, zussen een ouder of een inwonend familielid met een chronische lichamelijke ziekte of handicap, psychische problematiek of een verslaving. Naast het huishouden en kleinere verzorgende taken maken deze jonge mantelzorgers zich vaak zorgen over hun thuissituatie.

De gemeente geeft op de landelijke Dag van de Mantelzorg een bedankje aan mantelzorgers uit De Ronde Venen. Dit bedankje staat beter bekend als de mantelzorgwaardering. Deze waardering komt tot uiting in de 'De Ronde Venen Pas' met daarop een bedrag van € 50.

De 'De Ronde Venen Pas' is een lokale pas die kan worden besteedt bij aangesloten winkeliers, zoals het tuincentrum in Mijdrecht, de traiteur in Vinkeveen of één van de gezellige eetlocaties in Abcoude.

Mantelzorg De Ronde Venen, onderdeel van Tympaan-De Baat, regelt de uitgave van de 'De Ronde Venen Pas'

Personen die in 2018 minimaal drie maanden aaneengesloten en minimaal 8 uur per week mantelzorg hebben geboden, komen in aanmerking voor de mantelzorgwaardering. Voorwaarde is wel dat degene voor wie wordt- of is gezorgd in De Ronde Venen woont. De cadeaupas kan nog tot het einde van dit jaar worden aangevraagd op www.mantelzorgderondevenen.nl/aanvragen.advertentie