Homan uit Mijdrecht verzorgt nieuwe feestverlichting Woerden

Woerden/Mijdrecht - Homan Elektrotechniek B.V. uit Mijdrecht verzorgt dit jaar de feestverlichting in het Woerdense winkelhart, schrijft indebuurt.nl op haar website.

Volgens indebuurt.nl vond de Woerdense winkelvereniging het tijd voor iets nieuws, nadat de feestverlichting vorig jaar tegenviel. Inwoners van Woerden werden gevraagd mee te denken. Penningmeester Erik van den Heuvel van de winkeliersvereniging vertelt dat daar heel veel reacties op kwamen, waaronder een tip over Homan, “Dat is hier natuurlijk heel dichtbij en dat bedrijf doet dit voor ruim honderd steden in Nederland, dus ze hebben heel veel ervaring.” 

“We zijn met mensen van het bedrijf de stad door gegaan en we zijn zo door alle ideeën en wensen gegaan.” Klassiek, nieuw, veel lichtjes, geelwitte lichtjes, duurzaam, passend bij de vestingstad… De versiering moet aan nogal wat wensen voldoen. “En het moet betaalbaar zijn”, zegt Erik.

“De ondernemers van de binnenstad betalen dit. En een groot deel van het jaarbudget gaat hier naartoe. De ondernemers en wij doen ons best om de binnenstad sfeervol en aantrekkelijk te maken. Het zou heel fijn zijn, als het ook daadwerkelijk resulteert in een gezellig, drukke en volle binnenstad.”

"Deze versiering komt in de kersttijd, maar je wilt eigenlijk dat het langer kan blijven hangen dan dat. Dus we zochten ook naar iets dat meer feestelijk en sfeervol is en niet alleen geschikt voor kerst. Je wilt veel lichtjes, maar de meeste mensen zijn overdag in de stad als het nog licht is, dus het moet meer zijn dan dat.”

Uit alle wensen en ideeën kwam een plan, dat Homan in Woerden gaat uitvoeren. Dat plan bestaat uit in totaal 84 guirlandes (een groene slinger) met lichtjes in de winkelstraten van de binnenstad, 23 verlichte ornamenten aan de gevels van het Kerkplein, de boom op het plein en bij elke entree van de stad een verlicht logo van Stadshart Woerden.

Speciale vermelding is nodig voor de kazerne in Woerden, die een wel heel bijzondere decoratie krijgt. Geïnspireerd door kunstenaar Christo die bekend staat om het inpakken van gebouwen, krijgt de kazerne lichtjes aan de pleinzijde die eruit zien als stof en een grote, rode, verlichte strik bovenaan. 

Vanaf maandag 19 november gaat Homan in Woerden aan de slag.

Bron: indebuurt.nl Foto's: Homan Elektrotechniek B.V.


advertentie