Extra training 'Samen Dementievriendelijk'

De Ronde Venen - “We willen allemaal zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Helaas krijgt één op de vijf mensen dementie. Dan hoop je dat je wat hulp krijgt van je omgeving, zodat je inderdaad thuis kunt blijven wonen. Hoe je mensen met dementie die hulp kunt bieden, leer je in de training Samen Dementievriendelijk", zegt Ester Hoogkamp, coördinator Dementievriendelijke gemeente.

De trainingen zijn bedoeld voor iedereen. “Ook al heb je er in je directe omgeving nog niet mee te maken, je kunt natuurlijk altijd iemand met dementie op straat of in de supermarkt tegenkomen. Dan is het prettig als je weet hoe je kunt helpen.”

Er is veel belangstelling in De Ronde Venen voor deze trainingen. Alle najaarsbijeenkomsten zitten vol. Daarom wordt op dinsdag 27 november a.s. een extra avond georganiseerd.

Elke bijeenkomst begint met een presentatie van de trainers. Aan de hand van rollenspellen gaan zij vervolgens dieper in op alledaagse ontmoetingen en contacten. Deze aanpak zorgt voor een informatieve training. Tegelijkertijd hebben de deelnemers interessante gesprekken en wisselen ze volop tips en ervaringen uit.

“Op de training leer je op een andere manier contact te maken met je naaste of iemand anders die het even niet weet. Oogcontact, ze geruststellen, even de tijd nemen en proberen je in hun wereld te verplaatsen zijn daarbij erg belangrijk. De cursus is heel praktisch. Wat je leert, kun je meteen toepassen.”

Wilt u leren hoe u beter contact kunt hebben met mensen met dementie? Of hoe u hen goed kunt helpen? Dan bent u welkom op dinsdag 27 november a.s. van 19:30 tot 21:30 uur in de Bibliotheek Mijdrecht aan de Dr. J. van der Haarlaan 8 in Mijdrecht. 

Aanmelden voor de estra training kan via het Servicepunt op telefoonnummer (0297) 587 600, of
via het Steunpunt Mantelzorg op telefoonnummer (0297) 230 280, of per e-mail bij Corry Flantua van Alzheimer Nederland regio Utrecht-West, via corryflantua@hotmail.com.

Bij de aanmelding graag vermelden met hoeveel personen u komt. Vermeld ook de voorletters en achternamen van de deelnemers en uw telefoonnummer.

Na aanmelding ontvangt u een bevestiging. Deelname is gratis. 

Heeft u interesse in de training, maar komt deze datum u niet uit? Dan kunt u zich aanmelden voor informatie over de trainingen in 2019. Zodra deze zijn ingepland ontvangt u dan bericht.


advertentie