Meer kleur in De Ronde Venen

Meer kleur in De Ronde Venen

De Ronde Venen - Gemeente De Ronde Venen krijgt meer kleur, althans een aantal plekken in de gemeente.

'Waar kleuren de bloemen volgend voorjaar de dorpen en de wegen in De Ronde Venen?', vroeg het college van B&W enige tijd geleden aan de inwoners van de gemeente.  De reacties op deze vraag waren, volgens de gemeente, overweldigend. Uit alle suggesties is een aantal plekken geselecteerd waar onlangs bloembollen geplant zijn.

Het college van B&W wil meer kleur brengen in de openbare ruimte. Eind april heeft de gemeente daarom via verschillende media een oproep gedaan om plantplekken voor bloembollen door te geven. Via brieven en e-mails kwam een groot aantal inwonerssuggesties binnen.

De gemeente heeft hieruit een aantal plekken geselecteerd, waar bloemen de komende jaren extra kleur aan de omgeving gaan geven. Bij de eerste selectie is gekozen voor de entrees van dorpen en groenstroken langs hoofdwegen. Op de volgende plekken zijn de bloembollen de grond in gegaan.

• Mijdrecht: Hofland en Heemraad/-Ambachtsherensingel
• Wilnis: Veenweg
• Vinkeveen: Bonkestekersweg en het Zwanenpark
• Abcoude: Rotonde Burgemeester des Tombeweg

Langs het fietspad aan de Amsterdamsestraatweg in Abcoude hebben kinderen uit de basisschoolgroepen 7 van de Piet Mondriaan- en de Piusschool bloembollen geplant. Zij deden dit onder begeleiding van de plantsoenendienst van de gemeente, in samenwerking met het NME.advertentie