De Vinken 1 klaar voor de zaalkorfbalcompetitie

Vinkeveen - De zaalkorfbalcompetitie begint voor de Vinken 1 a.s. zaterdag met een uitwedstrijd tegen HKC uit Utrecht. 

Trainer-coach Dirk van der Vliet ziet zijn achttal op twee plaatsen gewijzigd t.o.v. de najaarsveldcompetitie. Jelle Mul komt op de plaats van Kelvin Hoogeboom en Roosmarijn Mooij neemt de plek in van Emese Kroon.

Ook zal Dorien Verbruggen in de eerste wedstrijden nog niet hersteld zijn van haar blessure. Zij wordt zolang vervangen door Eva Hemelaar.

In de zaalcompetitie speelt De Vinken in de derde klasse. De afgelopen weken heeft het eerste van De Vinken zich voorbereid op de zaal door wedstrijden te spelen tegen twee tegenstanders uit de tweede klasse.

De Vinken is zelf op het veld ook tweedeklasser, maar moest dit najaar in de eerste helft van de veldcompetitie genoegen nemen met de rode lantaarn. Vorige week werd in een doelpuntrijk duel de regiotegenstander VZOD uit Kudelstaart met 29-19 verslagen.

Afgelopen zaterdag hadden de Vinkeveners aanzienlijk meer moeite met het Haagse GKV. In een bijzonder onrustige wedstrijd werd amper gescoord. Beide teams vervielen in weliswaar snel, maar onsamenhangend en vooral ook risicovol combinatiespel, hetgeen de nodige spelhervattingen, vrije ballen en ook strafworpen opleverde. In de laatste seconde mocht GKV vanaf de stip 15-16 maken.

Zaterdag 24 november a.s. speelt De Vinken om 18:15 uur in de sporthal Hoograven Utrecht tegen HKC uit Utrecht. Deze derdeklasser staat in de veldcompetitie in de middenmoot. De Vinken 1 zal niet tevreden zijn zonder de punten mee naar Vinkeveen terug te hebben kunnen nemen.

Op 1 en 15 december spelen de Vinkeveners thuis om 15:30 uur tegen respectievelijk ACKC uit Almkerk en Fortissimo uit IJsselstein, beide koploper in de veldcompetitie.

Op de foto: V.l.nr. staand: Dirk van der Vliet (trainer-coach), Annick Stokhof (aanvoerster), Fenne Claassen, Dorien Verbruggen, Eva Hemalaar en Roosmarijn Mooij. V.l.n.r. gehurkt: Jerom Stokhof, Jelle Mul, Rutger Woud en Gideon Leeflang.


advertentie