Boete dreigt voor Connexxion: vervoer moet beter

Regio - Volgens NH Nieuws dreigt openbaar vervoersmaatschappij Connexxion een boete te krijgen voor de dienstverlening in het vervoersgebied Amstelland-Meerlanden, waaronder o.m. het busvervoer door Connexxion in De Ronde Venen valt. Dat schrijft de Vervoerregio Amsterdam in een brief aan Connexxion, waarin wordt geconcludeerd dat de vervoerder op verschillende vlakken steken laat vallen.

In februari van dit jaar, twee maanden nadat de nieuwe concessie was ingegaan, constateerde de Vervoerregio al dat Connexxion te veel fouten had gemaakt. Nu de concessie een jaar loopt, stelt Connexxion vast dat er veel is verbeterd, maar dat 'een deel van de eisen en beloften niet of onvoldoende is ingevuld'. Met het oog op die tekortkomingen kan de Vervoerregio de vervoersmaatschappij beboeten als er geen verbetering komt, zo wordt er gewaarschuwd.

Een van de zaken waarin Connexxion tekortschiet heeft te maken met het lijnennet. Dat is op een aatal punten gewijzigd, schrijft de Vervoerregio. "In veel gevallen betekent dit een verbetering voor de reizigers, maar in een beperkt aantal gevallen ook een verslechtering."

Daarnaast wordt vastgesteld dat de punctualiteit, het op tijd rijden van de bussen, 'behoorlijk te wensen overlaat'. "Bovendien was een aantal ondersteunende zaken (wifi, kaartverkoop, etc.) niet in orde. Er is weliswaar verbetering zichtbaar, valt in de brief te lezen. "Maar het niveau van 2017 alsmede de norm in de nieuwe concessie zijn nog niet bereikt."

De Vervoerregio gaat ervan uit Connexxion 'scherp zal toezien op de uitvoering van deze voorzorgsmaatregelen en (ze) denkt daarnaast graag mee over het komen tot een definitieve, meer optimale oplossing'.

Begin van dit jaar kreeg Connexxion al een boete van € 400.000 van de Vervoerregio wegens gebreken in het vervoer rondom Schiphol en Haarlem. 

Bron: NH Nieuws


advertentie