Lezing over otters en andere marters in Nieuwkoopse Plassen

De Ronde Venen - Op dinsdag 4 december a.s. organiseert de Lezingen-werkgroep van IVN De Ronde Venen en Uithoorn een lezing in NME-centrum De Woudreus in Wilnis over otters en andere marters in De Nieuwkoopse Plassen.

In 2013 is de otter na een afwezigheid van 35 jaar teruggekeerd in de Nieuwkoopse Plassen. Hans Blom, vrijwilliger bij Natuurmonumenten Nieuwkoopse Plassen, is nauw betrokken bij het onderzoek naar de otters in dit leefgebied. Aan de hand van unieke camerabeelden neemt hij de bezoekers mee in het leven van de otter en van andere marters die in het plassengebied leven.

De otter is een van de grootste landroofdieren van Nederland. Hij is schuw en leeft in de nacht. De otter heeft een groot leefgebied en is ook al eens dichtbij Wilnis waargenomen. Dit is aanleiding geweest voor een sporenonderzoek.

In de lezing hoort u wat dit heeft opgeleverd en of de otter zich mogelijk ook in de Kromme Mijdrecht of in de Bovenlanden laat zien.

De lezing begint om 20:00 uur in het NME-centrum De Woudreus aan de Pieter Joostenlaan 28a in Wilnis, De zaal is open vanaf 19:45 uur.

Er wordt een "vrijwillige' bijdrage gevraagd van € 2.50.

Neem voor meer informatie telefonisch contact op met Catherine van de Graaf op telefoonnummer (0297) 28 68 95, of kijk op www.ivn.nl/afdeling/de-ronde-venen-uithoorn.


advertentie