Weer kerstactie Lions Clubs met DE-punten

De Ronde Venen - De Lions Clubs zijn na het grote succes van voorgaande jaren in samenwerking met Douwe Egberts landelijk weer de kerstactie ‘Koffie voor de Voedselbanken” gestart. De laatste actie vorig jaar december leverde maar liefst 90.000 pakken koffie op voor de
voedselbanken.

Ook in De Ronde Venen was massaal gehoor gegeven aan de oproep van de Lions Clubs om de DE-punten te doneren aan de Voedselbank De Ronde Venen. In totaal zijn maar liefst 462.000 punten binnengehaald, goed voor 958 pakken koffie! Hiermee kon de Voedselbank De Ronde Venen 120 gezinnen voor ruim een half jaar van koffie voorzien.

Dit jaar willen de Lions Clubs Mijdrecht-Wilnis, Vinkeveen en Waverveen en Abcoude-Baambrugge weer hun steentje bijdragen om de Voedselbank De Ronde Venen te ondersteunen. Ook in gemeente De Ronde Venen zijn helaas honderden personen afhankelijk van de voedselbank.

Koffie is met name een product waar de voedselbanken om zitten te springen. Koffie bederft niet en wordt dan ook maar zelden aangeboden door supermarkten en andere toeleveranciers. 

De ingeleverde waardepunten zullen worden verzilverd voor pakken koffie die dan worden gedoneerd aan de Voedselbank De Ronde Venen.

Het inzamelen van de koffiepunten wordt gecombineerd met het inzamelen van oud- en vreemd geld. Bijna iedere Nederlander heeft wel oud of vreemd geld in huis liggen waarmee niets wordt gedaan. De Lionsclub zal het geld omwisselen voor euro’s.

Voor iedere € 10 kan in de Derde Wereld een arme blinde gratis aan staar worden geopereerd, waarna zij weer normaal kunnen zien, werken en leven!

De DE-waardepunten, bij voorkeur geteld, en oud- en vreemd geld kan vanaf 1 december t/m eind december worden ingeleverd op de volgende adressen:

- Vinkeveen: Jumbo, Albert Heijn, Maria-Oord (receptie), drogisterij De Bree, SMC De Bron en De Groentehal.
- Mijdrecht: Albert Heijn De Passage 26, Albert Heijn Leicester 13, Boni, Hema, Volendammer Visdelicatessen.
- Wilnis: Jumbo, Van Soest Stoffen.
- De Hoef: De Strooppot.

De Lions Club Abcoude-Baambrugge zal tevens de waardepunten huis aan huis ophalen op
zaterdag 19 januari a.s. tegelijk met hun jaarlijkse snertactie.


advertentie