De Vinken heeft prima start zaalseizoen

Vinkeveen - De Vinken is het zaalseizoen prima gestart. Inmiddels zijn de eerste vier punten voor de Vinkeveense korfbalploeg binnen. Na winst op het Utrechtse HKC vorige week, moest afgelopen zaterdag het Almkerkse ACKC diep buigen.

In de zaalcompetitie opereert De Vinken in de derde klasse. Voor het Vinkeveense Suiteteam is de doelstelling duidelijk: meedraaien in de top van de ranglijst en liefst promotie afdwingen.

In de eerste wedstrijd vorige week in het Utrechtse Hoograven werden de eerste punten binnengesleept; met een 15-22 winst keerden de Vinkeveners huiswaarts.

Op 1 december kwam het Almkerkse ACKC op bezoek in Vinkeveen. De Vinken begon door een nog slepende blessure van Dorien Verbruggen in dezelfde opstelling als eerder tegen HKC: Fenne Claassen, Annick Stokhof, Gideon Leeflang en Rutger Woud stonden in de aanval, terwijl Eva Hemelaar, Roosmarijn Mooij, Jelle Mul en Jerom Stokhof de verdediging vormden.

Vooral in de tweede helft ging het simpel. Met name de Vinkendames hadden in de eerste speelhelft al een aardig visitekaartje uitgedeeld, maar Almkerk bleef toen nog dapper meescoren.

Na de rust (10-9) viel ACKC bijna helemaal stil en scoorde de ploeg nog slechts één keer. De Vinken ging echter 'gewoon' door: Annick (5x), Eva (4x), Rutger (3x), Fenne en Roos (2x) en Jerom en Jelle (1x) maakten de doelpunten.

De lange Gideon Leeflang deed als vanzelf zijn zeer belangrijke reboundwerk! Trainer-coach Dirk van der Vliet keek tevreden toe.

Door deze twee winstpartijen staat De Vinken samen met Tiel en Vriendenschaar aan kop, gevolgd door ACKC en Fortissimo.


advertentie