Winkelactie voor Voedselbank De Ronde Venen

Abcoude/Mijdrecht - Voedselbank De Ronde Venen houdt zaterdag 15 december a.s. tussen 08:30 en 17:00 uur een inzamelingsactie bij PLUS Koot in Abcoude en bij de vestiging van Albert Heijn aan de Leicester in Mijdrecht.

Voedselbank De Ronde Venen verstrekt wekelijks voedselpakketten aan inwoners in de gemeente die tijdelijk zo’n steuntje in de rug nodig hebben. Momenteel hebben ze 111 huishoudens in hun bestand. In totaal gaat het om zo’n 310 personen. De voedselbank werkt met ruim 70 onbetaalde vrijwilligers en om de kosten te dekken is ze geheel afhankelijk van donaties.

De voedselbank houdt regelmatig inzamelingsacties onder het winkelpubliek bij verschillende
supermarkten in de gemeente om daarmee de voedselpakketten te kunnen aanvullen. Dit doet ze het liefst met houdbare huismerkproducten, waar grote behoefte aan is. Het stelt de voedselbank in staat de voedingswaarde en het soort producten in het pakket zo evenwichtig mogelijk op elkaar af te stemmen.

Voor deze decemberactie werkt de voedselbank samen met leerlingen van het VeenLanden College.

Hoe werkt het: In de supermarkt staat een kraampje waarop door de voedselbank uitgekozen artikelen zijn uitgestald. Na het afrekenen kan het winkelpubliek na de kassa de producten inleveren bij de inzamelkraam van de voedselbank. Die kunnen daarmee dan weer een tijdje voort. 

Het mooie van deze winkelacties is dat men als donateur zeker weet dat het gekozen product
voortreffelijk aansluit bij de gewenste samenstelling van het voedselpakket.


advertentie