IVN Winterwandeling langs de Grecht

De Ronde Venen - Op zaterdag 15 december a.s. organiseert IVN De Ronde Venen & Uithoorn een winterwandeling in de omgeving van Kanis, door de polder Mijzijde. De polder is al eeuwen geleden ontgonnen en het ontginningspatroon is nog duidelijk te zien.

De wandeling voert door de weilanden naar de Grecht, een eeuwenoude rivier tussen Woerden en Woerdense Verlaat. De wandeling voert grotendeels door drassige weilanden en over graskades. Hierdoor kan de wandeling vrij zwaar zijn. De wandeling is ongeveer 9 km lang.

Verzamelen is op 15 december a.s. om 09:30 uur bij de parkeerplaats van de Algemene Begraafplaats aan de Ir. Enschedeweg in Wilnis. Vandaar wordt met zo min mogelijk auto’s naar het startpunt in Kanis gereden. De terugkomst in Wilnis is rond 12:30 uur gepland.

Tips voor onderweg: trek stevige, waterdichte wandelschoenen en warme kleding aan. Neem iets warms te drinken mee voor de korte ‘koffiestop’. 

Aanmelden is niet nodig.

Deelnemers die meteen bij het startpunt willen beginnen, kunnen contact opnemen met Hans Tuinenburg op telefoonnummer 06 18 08 23 28.

Kijk voor meer informatie over IVN op www.ivn.nl/afdeling/de-ronde-venen-uithoorn.


advertentie