VMBO On Stage zet eerste deelnemers in de schijnwerpers

De Ronde Venen - Voor het succes van het VMBO On Stage is het belangrijk dat zoveel mogelijk bedrijven laten zien welke mogelijkheden er zijn voor VMBO-leerlingen. Daarom zoekt Veen en Amstelland On Stage naar zoveel mogelijk deelnemers aan VMBO On Stage.

Instituut Périne uit Mijdrecht meldde zich als één van de eerste bedrijven aan. Projectleider Karin Wateler van Veen en Amstelland On Stage zet haar om die reden graag even in de schijnwerpers en bracht een pot met kerstkransjes.

Périne waardeert de attentie die zij van Veen en Amstelland On Stage ontving. “Wij doen graag mee omdat we het leuk vinden jongeren te laten zien wat wij te bieden hebben’’, zegt zij. “Het beautyvak is heel breed. Er wordt vaak gedacht aan make-up en maskertjes, terwijl je veel meer voor iemands huid kunt betekenen. Daarvoor moet je doorstuderen en je verder specialiseren. Al die mogelijkheden willen we de jongeren met VMBO On Stage laten zien.”

Het traject van VMBO On Stage kent ook een Doe Dag op 5 maart a.s., waarbij de leerlingen de bedrijven bezoeken, een dagdeel meelopen én meedoen met de medewerkers. “Tijdens deze Doe Dag ontvangen wij met plezier zes leerlingen’’, vervolgt Périne. “Ik vertel hen dan meer over de bedrijfsvoering en een van de stagiaires licht de mogelijke opleidingen toe. Daarna gaan we aan de slag met huidverzorging, zodat leerlingen zelf kunnen ervaren wat dat inhoudt.’’

Voor VMBO-leerlingen is het niet altijd duidelijk wat zij allemaal kunnen worden. Daarom nodigt Veen en Amstelland On Stage zoveel mogelijk bedrijven, organisaties, branches en beroepen uit mee te doen aan VMBO On Stage en leerlingen een zorgvuldig beeld te geven van hun mogelijkheden. Van automonteurs tot kapsters en van piloten tot chefkoks.

Er wordt gezocht naar mensen die enthousiast zijn over hun beroep en die hun werk willen vertegenwoordigen op het Beroepenfeest op 11 februari a.s. en op de Doe Dag op 5 maart a.s.

Leerlingen mogen alles worden, behalve ongelukkig. Dat is de landelijke missie van VMBO On Stage. En zó is het maar net. Doe jij ook mee?

Kijk voor meer informatie en voor het aanmelden als beroepsbeoefenaar, sponsor of aanbieder van praktische hulp op www.veenenamstellandonstage.nl.


advertentie