GroenWest bouwt 16 levensloopbestendige appartementen in Vinkeveen

Vinkeveen - Woningcorporatie GroenWest start naar verwachting na de zomer van 2019 met de bouw van 16 levensloopbestendige sociale huurappartementen aan de Fuutlaan in Vinkeveen.

“Eindelijk kunnen we starten met 16 nieuwe seniorenwoningen in Vinkeveen. Het heeft veel
voeten in de aarde gehad. Ik verwacht nu dat we na de zomer kunnen gaan bouwen”, zei Karin
Verdooren, directeur-bestuurder van GroenWest bij de ondertekening van de overeenkomst met Fons Pompe en Ralf Dressel, directeuren van bouwer Bébouw Midreth, onderdeel van
Koninklijke VolkerWessels. Samen met GroenWest ontwikkelen zij de sociale huurappartementen op de Futenlaan in Vinkeveen.

Alle 16 appartementen worden levensloopbestendig, oftewel geschikt voor senioren en voor wie zorg aan huis nodig heeft. Het worden zeer energiezuinige, gasloze appartementen van ongeveer 75 vierkante meter.

Het gebouw wordt drie woonlagen hoog en is voorzien van een lift. Alle woningen liggen rond een portiek en kijken aan verschillende kanten uit over de omgeving. Op deze manier kan het een compact gebouw blijven en blijft er rond het gebouw ruimte voor groen.

De huurprijzen staan nog niet vast, maar het zullen in ieder geval sociale huurwoningen worden met een netto-huur van maximaal € 720. 

De begane grond woningen hebben een tuin met een haag eromheen. De woningen op de verdiepingen krijgen een ruim balkon. Op de begane grond van het gebouw komt naast de entree een bergingencomplex met ook ruimte voor scootmobielen.

De inschrijving voor dit project start halverwege 2019 via WoningNet.

Kijk voor meer informatie over de bouwplannen op www.groenwest.nl/projecten of neem per e-mail contact op met GroenWest via futenlaan@groenwest.nl.

Foto: GroenWest


advertentie