Alzheimer Café Vinkeveen over 'Verloren Woorden'

Vinkeveen - Het Alzheimer Café Vinkeveen opent weer zijn deuren op woensdag 9 januari a.s. in Zorgcentrum Zuiderhof in Vinkeveen.  Gastspreekster deze avond is logopediste Hanneke de Graaf. 

Communicatie is een belangrijk onderdeel van ons bestaan. We brengen door middel van taal onze gedachten en wensen aan elkaar over. Tot het moment dat dit niet zo goed meer gaat, bijvoorbeeld als sprake is van dementie. De woorden om aan te geven wat je bedoelt raken verloren, maar iemand wil toch graag aangeven wat hij of zij bedoelt. De logopedist helpt mee te denken over hoe men in die situatie nog wel in contact kan zijn met elkaar, bijvoorbeeld met ondersteunende foto’s. 

Hanneke de Graaf is logopediste/klinisch linguïst bij Careyn Maria-Oord. Eén van haar taken is het begeleiden van mensen met dementie. Zij geeft adviezen over communicatie bij mensen met een vorm van dementie.

Bent u nieuwsgierig geworden, dan bent u van harte welkom in Zorgcentrum Zuiderhof aan de Futenlaan 50 in Vinkeveen.

De avond begint om 19:30 uur en eindigt om 21:00 uur. De zaal is open vanaf 19:00 uur. De bijeenkomsten zijn toegankelijk voor iedereen die te maken heeft met dementie. Er is muziek, koffie en gelegenheid elkaar te ontmoeten.

Aanmelden is niet nodig. De toegang is gratis.

Neem voor meer informatie contact op met Mantelzorg De Ronde Venen op telefoonnummer (0297) 230 280 of per e-mail via mantelzorg@stdb.nl.


advertentie