Alzheimer Café Abcoude introduceert thema voor 2019

Abcoude - Het Alzheimer Café Abcoude heeft voor 2019 het thema “Dementie, van medische
diagnose naar sociale uitdaging” gekozen. Men is tot deze keuze gekomen, omdat in de huidige tijd steeds meer aandacht is voor de sociale en maatschappelijke uitdagingen die met dementie samenhangen.

De problematiek van mantelzorgers, de uitdagingen en mogelijkheden bij het langer thuis blijven wonen en de rol van de omgeving in het omgaan met de gevolgen van dementie: het zijn allemaal belangrijke aspecten die met dementie te maken hebben.

Woensdag 23 januari a.s. wordt dit thema in het Alzheimer Café Abcoude geïntroduceerd. Onderwerpen die dit jaar aan bod zullen komen zijn de eigen-krachtconferentie, het effect en nut van muziek, loop eens een dag mee in het leven van iemand met dementie en het onvermijdelijke einde. 

Het Alzheimer Café vindt plaats in de Angstelborgh aan de Dorpszicht 22 in Abcoude. De zaal is open vanaf 19:00 uur. De avond begint om 19:30 uur en eindigt om 21:00 uur.

Het Alzheimer Café Abcoude is een laagdrempelige ontmoetingsplaats om mensen met (beginnende) dementie, hun familieleden, vrienden en andere belangstellenden informatie te geven die verband houdt met dementie, de gevolgen en de kansen. 

Het Alzheimer Café Abcoude is iedere 4e woensdag van de oneven maanden. De toegang is altijd gratis. U hoeft zich niet vooraf aan te melden.

Neem voor meer informatie contact op met Mantelzorg De Ronde Venen op telefoonnummer (0297) 230 280 of per e-mail via mantelzorg@stdb.nl.

Mensen die gebruik willen maken van de vervoersservice Automaatje, kunnen contact opnemen met Servicepunt De Ronde Venen op telefoonnummer (0297) 58 76 00.


advertentie