Geslaagd zwemevent Veenweidebad voor mensen met beperking

Mijdrecht - Op 28 december jl. organiseerde Team Sportservice De Ronde Venen in samenwerking met Optisport een zwemevent in het Veenweidebad voor mensen met een beperking.

In het Veenweidebad konden zij baantjes trekken met de in Mijdrecht geboren en getogen paralympiër Tim de Vries en meedoen aan een workshop aquarobics. Het was, schrijft Team Sportservice De Ronde Venen in een persbericht, een geslaagde en actieve dag, waarop de deelnemers ontdekten dat bewegen in het water geschikt is voor iedereen.

Bij het evenement was ook wethouder Rein Kroon aanwezig, die aangaf dat hij het erg mooi vond om te zien dat plezier en inclusief sporten op deze zwemdag centraal stonden.

Elzemieke van Empel, regioconsulent aangepast sporten bij Team Sportservice De Ronde Venen, vertelt: “Vanuit mijn rol ondersteun ik mensen met een beperking onder andere bij het vinden van de juiste sport. We gaan samen op zoek naar een activiteit waar diegene écht enthousiast van wordt. Het is heel belangrijk dat ook mensen met een beperking voldoende bewegen en er zijn voor hen vele mogelijkheden. Ook in gemeente De Ronde Venen. Dat willen we met dit soort evenementen graag laten zien.”

Het sportaanbod voor mensen met een beperking in De Ronde Venen staat verzameld op de website www.unieksporten.nl.

Daar is sinds deze week ook de les Aqua Move & Fun te vinden, die iedere dinsdagavond tussen 18:30 en 19:00 uur wordt gegeven in het Veenweidebad door de gespecialiseerde trainer Martin van Es. Deze les aquarobics is geschikt voor mensen met een beperking en mensen die op lage intensiteit lekker willen bewegen in het water. Na afloop van de les kan er vrij worden gezwommen.

Het Veenweidebad is er voor alle inwoners van De Ronde Venen en omgeving. Co Compier, hoofd zwemzaken, legt uit: “Ons zwembad is volledig toegankelijk voor mensen die in een rolstoel zitten. Ook beschikken we over goede faciliteiten, zoals een tillift en zwembadrolstoelen. Iedereen kan dus komen zwemmen. Rustig op je eigen tempo baantjes trekken of meedoen met onze nieuwe les Aqua Move & Fun. Alles is mogelijk!”


advertentie