Fietsenstalling langs Rondweg wordt uitgebreid met 100 plekken

Mijdrecht - Gemeente De Ronde Venen meldt in een persbericht dat de fietsenstalling bij de bushalte Mijdrecht-Centrum aan de Rondweg wordt uitgebreid met 100 plekken. Ook wordt de trap van de Rondweg naar de Stationsweg vernieuwd en wordt de oversteek naar het langparkeerterrein verbeterd.

De werkzaamheden duren ongeveer 6 weken. Tijdens deze periode kan de fietsenstalling niet worden gebruikt. Daarom wordt vanaf maandag 14 januari a.s. aan de overkant, op het langparkeerterrein, een tijdelijke stalling aangelegd.

De huidige fietsenstalling bij de bushalte telt op dit moment 140 plekken. Dat aantal blijkt niet voldoende. Fietsen staan daarom regelmatig ook rond de stalling geparkeerd, waardoor voetgangers worden gehinderd en er een rommelige aanblik ontstaat.

De werkzaamheden om de fietsenstalling uit te breiden met 100 plekken beginnen maandag 21 januari a.s. Vanaf dat moment kan de huidige fietsenstalling niet meer gebruikt worden. De fietsen die er 21 januari nog staan worden verwijderd en de stalling wordt afgesloten met bouwhekken.

Behalve de uitbreiding van de fietsenstalling wordt ook de verbinding tussen de bushalte en het langparkeerterrein met het Mijdrechtse centrum verbeterd. De trap tussen de Rondweg en de Stationsweg wordt vervangen en verbeterd. Tijdens de werkzaamheden kan de trap niet worden gebruikt en worden voetgangers via de rotonde en de Stationsweg geleid.

De oversteek van de Stationsweg naar de Rondweg wordt doorgetrokken tot naar het parkeerterrein door de aanleg van een trap. Deze werkzaamheden veroorzaken enige overlast.

Kijk HIER naar een item in ons nieuwsprogramma Nieuwsronde van 13 oktober jl. over de overlast van de in het wilde weg geparkeerde fietsen.


advertentie