College stelt voor nieuwe veerpont voor Nessersluis te bouwen

Nessersluis - Het college van B&W stelt de gemeenteraad voor een nieuwe veerpont te bouwen voor Nessersluis. De kosten voor renovatie van de bestaande veerpont en die voor de bouw van een nieuwe ontlopen elkaar niet veel. Daar staat volgens het college tegenover dat een nieuw pontveer veel duurzamer is en langer meegaat.

De afgelopen maanden is onderzocht wat de voor- en nadelen zijn van renovatie van de huidige veerpont en van de bouw van een nieuwe. Dat een pont over de Amstel tussen Nessersluis en Nes aan de Amstel moet blijven varen staat niet ter discussie.

Wethouder Kiki Hagen: ,,Een nieuwe pont is veel duurzamer dan renovatie van de bestaande. De nieuwe pont vaart op elektrische energie in plaats van diesel. Ook gaat een nieuwe pont veel langer mee, tenminste 35 jaar, en kan op een nieuwe pont beter aan veiligheids- en ARBO-verplichtingen worden voldaan.’’

Voor de bouw van een nieuwe veerpont, inclusief het opknappen van de plekken waar de pont aan de oever ligt en de voorbereidingskosten, is € 650.000 nodig.

Het voorstel wordt tijdens de informatieronde (voorbereiding op commissievergadering) van 31 januari a.s. besproken. Raadsleden kunnen dan technische vragen stellen en inwoners zijn van harte uitgenodigd om hierbij aan te schuiven. De bijeenkomst begint om 19:30 uur in het gemeentehuis in Mijdrecht.

De gemeenteraad praat waarschijnlijk op 21 februari a.s. over het voorstel. Als de raad akkoord gaat is de verwachting dat de nieuwe pont in 2020 in de vaart kan worden genomen.


advertentie