Over zes maanden duidelijkheid over Noord-Hollandse deel N201

Regio - De plannen met de N201 van de provincie Noord-Holland worden over een half jaar duidelijk, is te lezen op de website van de lokale partij Larens Behoud. De provincie wil eerst wachten op de definitieve keuze van de Provinciale Staten van Utrecht en gaat dan een studie starten naar de gevolgen voor het Noord-Hollandse deel van de weg.

De provincie Noord-Holland is het eens met de keuze van het college van Gedeputeerde Staten van Utrecht voor de zogenaamde denkrichting 3. Dat is de variant waarbij onder meer twee kleine stukken van de weg op Utrechts grondgebied worden verbreed, terwijl de maximumsnelheid 80 kilometer per uur blijft.

Welke gevolgen deze keuze voor Noord-Holland heeft, is nog onbekend. Een woordvoerder van de provincie legt uit: „Na het Provinciale Staten-besluit in Utrecht moet uit een vervolgstudie duidelijk worden wat de gevolgen zijn voor het wegennet van Noord-Holland en de omliggende gemeenten.” Er liggen wel mogelijkheden voor eigen inbreng, blijkt uit de woorden van de zegsman: „Denkrichting 3 biedt de mogelijkheid om in het proces bij te sturen vanwege het adaptieve karakter.”

Wethouder Annette Wolthers van Hilversum is ook blij met de keuze van de provincie Utrecht. „Het is goed om te horen dat Gedeputeerde Staten niet hebben gekozen voor een weg over de Hoorneboegse Heide en dat onze inbreng is meegewogen in de beslissing”, laat zij weten in een reactie.

Bron: Larens Behoudadvertentie