Voorleesdagen in de bibliotheken

De Ronde Venen - In het kader van de Nationale Voorleesdagen organiseert de Bibliotheek Angstel, Vecht en Venen (AVV) voorleesdagen in de diverse Bibliotheken.

Samen een boekje lezen - plaatjes aanwijzen en verhaaltjes vertellen - is heel gezellig. En het is
goed voor de taalontwikkeling. Kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal.

Wil je jouw kindje ook voorlezen en ben je op zoek naar mooie prentenboeken of leuke
voorleesboekjes? Kom eens kijken in de Bibliotheek.

Kinderen tot 18 jaar zijn gratis lid. Is jouw kindje nog geen 2 jaar, dan krijgen jullie een vrolijk BoekStartkoffertje cadeau. En speciaal tijdens de Voorleesdagen, die van 23 januari t/m 2 februari a.s. zijn, maak je ook nog kans op een feestelijke prijs

Tijdens de Voorleesdagen is er in de Bibliotheek een leuke peutervoorstelling over Eekhoorn die het huis van Muis zoekt. Muis is verdrietig want ze heeft pijn aan haar knie en kan niet meer springen. Eekhoorn wil Muis weer vrolijk laten zijn. Daarom gaat Eekhoorn naar de boskabouters om de opvrolijkmachine te halen.

Maar dan weet ze de weg naar het huis van Muis niet meer. Gelukkig komt Eekhoorn Konijn tegen, die kan vast helpen! Samen gaan ze op zoek naar het huis van Muis.

Wil je ook weten of het lukt? Kom dan naar de voorstelling van TOF Toneel voor alle peuters en
kleuters tussen 2 en 5 jaar. (Voorstelling duurt ongeveer 20 minuten). 

• Woensdag 23 januari in de Bibliotheek:
Vinkeveen om 09:30 uur
Abcoude om 10:30 uur

• Maandag 28 januari in de Bibliotheek:
Mijdrecht om 11:30 uur

• Woensdag 30 januari in de Bibliotheek:
Wilnis om 10:30 uur.

Op woensdag 23 januari a.s. komt wethouder onderwijs, Kiki Hagen om 15:00 uur voorlezen in de Bibliotheek Wilnis. Zij zal het verhaal vertellen van ‘Een huis voor Harry’, het prentenboek dat centraal staat tijdens de Voorleesdagen.

De Nationale Voorleesdagen, de jaarlijkse voorleescampagne, is bedoeld voor kinderen tussen de 0 en 6 jaar en hun ouders en verzorgers. Het plezier van voorlezen staat centraal, voorlezen is heel gezellig, maar ook goed voor de taalontwikkeling.

Uit onderzoek blijkt steeds weer dat voorlezen een gunstig effect heeft op de latere leesvaardigheid. Wist je bijvoorbeeld dat kinderen die iedere dag een kwartiertje voorgelezen worden, per jaar duizend extra woorden leren?

Voorlezen en zelf lezen verrijkt de woordenschat, stimuleert de fantasie en helpt het kind de wereld om hem heen te begrijpen.

Kijk voor meer informatie over de Nationale Voorleesdagen op www.nationalevoorleesdagen.nl. Kijk voor meer informatie over de Bibliotheek AVV op www.bibliotheekavv.nl


advertentie