Aanleg glasvezel op bedrijventerrein Mijdrecht symbolisch gestart

Mijdrecht - Daniël Storm (voorzitter) en Wim van der Laan (vice-voorzitter) van de Ondernemersvereniging VIB zetten afgelopen vrijdag 18 januari jl. samen met het projectteam Zakelijk Markt van CAIW en de lokale ICT-dienstverleners Feka ICT, SolidQ IT, KBA Automatisering en Addall IT Services, de symbolische eerste schop in de grond op het bedrijventerrein in Mijdrecht. Daarmee werd het symbolische startsein gegeven om bijna alle bedrijven op het bedrijventerrein te voorzien van een glasvezelaansluiting. 

Dankzij het vertrouwen van vele ondernemers werd het minimaal benodigde aantal aanmeldingen ruimschoots gehaald, waardoor CAIW nu van start kan met de aanleg van het toekomstbestendige glasvezelnetwerk.

De aanleg van het glasvezelnetwerk kan definitief van start gaan, zodra de gemeente de benodigde vergunningen heeft verleend.

Wethouder Rein Kroon van de gemeente De Ronde Venen, is verheugd over de komst van nieuwe glasvezel op het bedrijventerrein in Mijdrecht: “Glasvezel is belangrijk voor de verdere ontwikkeling van het bedrijventerrein. Bedrijven kunnen eigenlijk niet zonder. Dat blijkt uit het hoge aantal aanmeldingen. Ik ben blij dat vandaag het startschot is gegeven voor de aanvang van de graafwerkzaamheden”.

Aannemer Selecta Infratechniek is eerder al begonnen met de voorbereidingen voor de aanleg en
heeft inmiddels bij de bedrijven, die gedurende de vraagbundeling een abonnement hebben
afgesloten, de exacte locatie van de glasvezelaansluiting vastgesteld. De resterende ondernemers op bedrijventerrein Mijdrecht kunnen binnenkort een bezoek van Selecta verwachten om te bepalen waar de glasvezelaansluiting gemaakt gaat worden.

“De start van de graafwerkzaamheden is een mooi moment om samen met Daniël Storm en Wim van der Laan van de VIB en met alle ambassadeurs bij stil te staan. Dankzij de gezamenlijke
inspanningen kunnen we nu starten met de aanleg, een samenwerking waar we trots op zijn”, aldus Jos van der Klauw, directeur Bouw bij CAIW Diensten B.V.

Op de webpagina www.overalglasvezel.nl/mijdrecht is informatie te vinden over de voortgang van de werkzaamheden. Tevens hebben bedrijven daar de mogelijkheid zich alsnog aan te melden voor een glasvezelabonnement.


advertentie