Koffiepunten-actie Lions levert ruim 660.000 DE-punten op voor Voedselbank

De Ronde Venen - De koffiepunten-actie van de gezamenlijke Lions Clubs in De Ronde Venen heeft ruim 660.000 DE-punten opgeleverd voor de Voedselbank De Ronde Venen, melden de Lions Clubs in een persbericht. Dit is goed voor ruim 1.300 pakken DE-koffie.

De Lions Clubs hebben ook dit jaar landelijk de actie ‘Koffie voor de voedselbanken' gevoerd in samenwerking met Douwe Egberts. De ingezamelde koffiepunten worden bij Douwe Egberts verzilverd voor pakken koffie. 

Ook de Lions Clubs in De Ronde Venen, Lions Club Mijdrecht-Wilnis, Lions Club Vinkeveen en Waverveen en Lions Club Abcoude-Baambrugge, hebben alweer voor de vierde maal, lokaal deze actie gevoerd om de Voedselbank De Ronde Venen te ondersteunen.

Koffie is met name een product waar de voedselbanken om zitten te springen. Koffie bederft niet en wordt dan ook maar zelden aangeboden door supermarkten en andere toeleveranciers. 

In De Ronde Venen is ook dt jaar weer massaal gehoor gegeven aan de oproep om DE-punten te doneren aan deze actie. In totaal kwamen op de inzamelpunten bij Jumbo, Albert Heijn, Maria-Oord, drogisterij De Bree, SMC De Bron, De Groentehal, Boni, Hema, Volendammer Visdelicatessen, Van Soest Stoffen en De Strooppot maar liefst 534.000 punten binnen. Daarnaast werden ook nog eens ruim 126.000 punten gedoneerd via de Erwtensoep-actie van Lions Club Abcoude-Baambrugge.

Wederom een prachtig resultaat, zeggen de gezamenlijke Rondeveense Lions Clubs. Dat betekent dat binnenkort 1.320 pakken koffie afgeleverd kunnen worden bij Voedselbank De Ronde Venen.

De Lions Clubs Vinkeveen-Waverveen, Abcoude-Baambrugge en Mijdrecht-Wilnis willen alle donateurs hartelijk bedanken voor hun gulle giften en de inzamelpunten voor hun medewerking aan deze actie!

De actie is gecombineerd met het inzamelen van oud- en vreemd geld. Dit geld wordt omgewisseld in euro's via de Nederlandse Lions werkgroep Blinden. Voor ongeveer € 10 kan in de Derde Wereld een blinde aan staar worden geopereerd, waarna men weer normaal kan zien.

Voor deze actie is ruim 15 kilo aan oude guldens, buitenlandse munten en biljetten t.w.v. ongeveer € 750 binnengekomen. Ook deze donateurs worden hartelijk bedankt door de diverse Lions Clubs.


advertentie