N201-petitie overhandigd aan provincie Noord-Holland

Regio - Het Noordhollands Dagblad schrijft dat actievoerders Anita Vonhoff, Carla Bosman en Pieter Bogaers maandag 21 januari jl. tijdens de commissievergadering mobiliteit en financiën van de Provinciale Staten van Noord-Holland in Haarlem de N201-petitie hebben overhandigd. 

Voordat de petitie werd overhandigd, heeft het drietal ingesproken bij de vergadering. Er werd gesproken over de problematiek met de autoweg en de oplossingen hiervoor.

Bij het inspreken werd de nadruk gelegd op het behoud van de Gooise natuur. De actiegroep is bang dat de verkeersproblemen op de N201 opgelost worden door de weg te verbreden of te verleggen, want dat gaat ten koste van de natuur. De actiegroep denkt daarnaast dat een bredere weg niet zorgt voor de gewenste oplossing.

Anita Vonhoff uit Loosdrecht startte de breedgedragen petitie tegen de mogelijke komst van een vierbaansweg dwars over de Hoornboegse heide bij Hilversum. Sinds de start op 20 december jl. kreeg de petitie al meer dan 11.000 stemmen.

De actie gaat door tot de provincie Nood-Holland een keuze heeft gemaakt. De provincie Utrecht zag eerder al af van een verbreding van de weg op haar grondgebied.

Bron: Noordhollands Dagblad


advertentie