CDA: einde maken aan zwaar grondtransport door Wilnis-Dorp

Wilnis - Het CDA wil dat het college van B&W zo spoedig mogelijk een einde maakt aan de vele
zware grondtransporten die dagelijks door de bebouwde kom van Wilnis denderen, schrijft de fractie in een persbericht.

Sinds de zomer van 2017 heeft het CDA meerdere keren gevraagd doeltreffende  maatregelen te nemen. Onlangs nog samen met de fractie van ChristenUnie-SGP. Het CDA vindt dat de tijd van eindeloos wachten voorbij is en dat het de hoogste tijd is dat het college volledige openheid geeft. Het CDA wil, zo schrijft de fractie in het persbericht, 'nu echt snel opheldering over de waarom er niets lijkt te gebeuren'.

Volgens het CDA is de Pieter Joostenlaan inmiddels zwaar beschadigd door de zware transporten en is het wegdek van de Pastoor Kannelaan zo goed als geruïneerd. Zelfs veel bomen moeten gekapt worden om echte herstelwerkzaamheden mogelijk te maken.

Het CDA roept het college van B&W nogmaals en met klem op zo snel mogelijk te zorgen voor een alternatieve route. Dat komt vooral de verkeersveiligheid van kwetsbare verkeersdeelnemers ten goede.

Het CDA vindt dat het lijkt alsof er gewacht wordt op ongelukken. Dat is, schrijft het CDA, 'onbestaanbaar en allerminst een voorbeeld van daadkrachtig bestuurlijk optreden. Het college is echt aan zet om een alternatieve route te realiseren. Bewoners van Wilnis hebben daar toch niet voor niets om gevraagd?'

CDA-fractielid Coos Brouwer: “Risicovolle verkeerssituaties, geluidsoverlast, hoge gemeentelijke herstelkosten, waardoor er minder geld voor het wegenonderhoud elders in de gemeente is. Het zijn allemaal ongewenste situaties en het is aan het college van B&W om snel maatregelen te nemen. Die zijn echt nodig, want anders blijven we nog jaren met de ellende zitten."

Namens het CDA wil Brouwer dat het college snel maatregelen neemt om de het grondtransport via de N212 en een klein stukje van de Bovendijk te laten plaatsvinden. Niet langer door het dorp.

Brouwer: "Hoe moeilijk kan dat zijn?”

Op de foto: Coos Brouwer bij de alternatieve ingang voor de zware transporten aan de Wilnisse Zuwe


advertentie