Noordhollandse gedeputeerde bezoekt regio Amstelland-Meerlanden

Regio - Gedeputeerde Jaap Bond van de provincie Noord-Holland bezocht afgelopen woensdag de regio Amstelland-Meerlanden. Hij ging in gesprek met wethouders economische zaken van Aalsmeer, Amstelveen, Haarlemmermeer, De Ronde Venen, Diemen, Ouder-Amstel en Uithoorn, over hoe de economische groei in deze regio kan worden gefaciliteerd.

De economische groei in de regio Amstelland-Meerlanden (AM) was in 2018 4,2%. Dit is 1 procentpunt hoger dan de groei in heel Nederland en een half procentpunt hoger dan die in de Metropoolregio Amsterdam (MRA).

Tijdens het werkbezoek van gedeputeerde Bond werd  gesproken over de economische groei in relatie tot ruimtelijke mogelijkheden en hoe gemeenten in regionaal verband hier zo goed mogelijk gezamenlijk mee om kunnen gaan.

Wethouder economische zaken Robert van Rijn van Aalsmeer stelde dat "met ruim 2.500 bedrijven vooral in de sierteelt en logistieke sector, (...) Aalsmeer een economische motor (is) in MRA- en AM-verband, ook op het gebied van werkgelegenheid. Om dit te behouden en te versterken moeten we niet alleen kijken naar nieuwe bedrijventerreinen, maar ook naar transformatie van verouderde, niet levensvatbare glastuingebieden.”

Gedeputeerde Bond was op bezoek in de regio op uitnodiging van de AM-regio. Men wilde hem laten zien hoe de regio samenwerkt, welke opgaven de regio heeft en welke acties nodig zijn.

Bond was, volgens het persbericht, zeer geïnteresseerd in de gezamenlijke aanpak en hoe de regio er economisch voor staat.

Op de foto: gedeputeerde Jaap Bond (tweede van rechts) met de wethouders economische zaken. Wethouder Rein Kroon van de gemeente De Ronde Venen staat uiterst rechts.


advertentie