Interactieve lezing over verband tussen voeding en druk zijn

De Ronde Venen - Op donderdag 20 februari a.s. organiseert Ouders Lokaal in Vinkeveen een interactieve lezing over het verband tussen voeding en druk zijn.

Voeding, darmwerking en gedrag… In de praktijk is veel relatie te vinden met deze drie verschillende manieren van kijken naar één persoon. Een darm die gestrest is geeft eerst veel reactie in gedrag en daarna steeds minder.

Het is niet alleen gedrag wat je kunt zien, het kan ook zijn dat telkens een soort van ‘koorts’ optreedt of dat de huid onrustig is.

Darmen in de stress kunnen veel diverse reacties uitlokken. Hoe langer deze situatie duurt hoe slechter het immuunsysteem in de darm gaat werken. Vreemd genoeg komt er na verloop van tijd bijna geen reactie meer van het lijf. Op die manier lijkt het dus net of iemand ergens ‘overheen groeit’. 

De lezing wordt verzorgd door Annette ter Heijden van Fysikos Voeding. Annette werkt heel graag met kinderen die Alle Dagen Heel Druk zijn, of met volwassenen die dat gedrag vertonen.

Dit betekent dat het lijf nog KAN reageren. Bovendien HOREN kinderen actief te zijn en hoort iedereen ACTIEF in het leven te staan. In de lezing wordt een aantal recente wetenschappelijke studies aangehaald die darm, gedrag en ontstekingsmechanismen (waardoor koorts ontstaat) aantonen.

Natuurlijk is er ook ruimte om vragen te stellen en krijg je handvatten om zelf thuis aan de slag te
gaan. Er zijn veel recepten beschikbaar in het kook-kennisboek “Proefjeroots” dat Annette geschreven heeft.

Deelname aan deze lezing is gratis (alleen na aanmelding). Aanmelden kan via www.derondevenen.ouderslokaal.nl. Hier is ook meer informatie te vinden. De lezing vindt plaats op woensdagavond 20 februari van 19:30 tot 21:30 uur in Vinkeveen.


advertentie