Digitale hulp voor ouderen in Bibliotheek Abcoude

Abcoude/Baambrugge - De Ouderen Belangenvereniging (OBV) Abcoude-Baambrugge wil haar leden helpen hun computervaardigheden te ontwikkelen.

De vereniging heeft samen met de Bibliotheek Angstel, Vecht en Venen en met SeniorWeb De Ronde Venen de volgende activiteiten opgezet voor inwoners van Abcoude en Baambrugge die willen leren omgaan met de computer en het internet: 

 - Cursus Klik & Tik: Tijdens deze cursus maken de deelnemers kennis met internet en e-mailen.
De cursus is op maandag 11 maart a.s.  van 09:30 tot 11.30 uur. De kosten bedragen € 15. Leden van de Bibliotheek krijgen € 5 korting.

- Cursus Windows 10: Deze cursus is bestemd voor mensen die de computer al goed kunnen gebruiken, maar die willen leren hun documenten, foto’s en filmpjes ordelijk op te slaan. Bij deze cursus leren de deelnemers bijvoorbeeld ook hoe zij een back-up kunnen maken. De cursus van 8 lessen start op dinsdag 12 maart a.s. van 10:00 tot 12:000 uur. De volgende lessen zijn op 19 en 26 maart en 2, 9, 16, 23 en 30 april a.s. 

Personen die (nog) niet mee willen doen met een cursus, maar die een vraag hebben over hun computer, tablet of telefoon, kunnen langskomen bij het Digitaal vragenuur. Een deskundige vrijwilliger van SeniorWeb beantwoordt dan vragen en helpt de vragensteller zo nodig verder.
Het Digitaal vragenvuur vindt plaats vanaf dinsdag 12 maart a.s. van 14:00 tot 15:00 uur, en vervolgens iedere dinsdag tot en met 30 april a.s. Aanmelden is niet nodig. Koffie en thee staan klaar.

Alle activiteiten vinden plaats in maart en april in de Bibliotheek Abcoude. De medewerkers van de Bibliotheek kunnen meer informatie over de activiteiten geven en helpen indien nodig met inschrijven. Voor meer informatie kan ook telefonisch contact worden opgenomen met een medewerker van SeniorenWeb op telefoonnummer 06 53 45 41 96.


advertentie