VVD De Ronde Venen: aquaduct Vinkeveen moet ook weg

De Ronde Venen - De VVD De Ronde Venen pleit voor het weghalen van het viaduct in de N201 bij Vinkeveen. In plaats daarvan wil ze dat een tunnel wordt aangelegd. Dit meldt de VVD De Ronde Venen in een persbericht.

Onlangs heeft Gedeputeerde Staten van de provincie Utrecht aan Provinciale Staten een voorstel voorgelegd ter verbetering van de doorstroming en de bereikbaarheid van de N201.

De VVD De Ronde Venen is blij met het voorstel de bocht in de N201 ter hoogte van de Hofland in Mijdrecht aan te pakken en deze te strekken. Hiermee gaat, volgens de VVD, 'eindelijk een grote wens van de VVD, die zich hier al jarenlang wordt heeft ingezet, in vervulling.' Volgens de VVD gaat dit tijdwinst opleveren voor de automobilist, is het veiliger en zal de overlast voor Hofland oplossen.

Over een voorstel voor de aanleg van een tunnel in de N201 bij Vinkeveen was men het in de provincie nog niet eens. Er wordt aangehikt tegen de kosten, want beide tunnels (bij Vinkeveen
en bij Vreeland) gaan ongeveer een miljard euro kosten. Mogelijk wordt er bij het Rijk aangeklopt
voor een bijdrage.

VVD De Ronde Venen schrijft dat zij zich ervoor in gaat zetten om zowel bij provincie als Rijk aan te dringen op het realiseren van de tunnel bij Vinkeveen. Dat is, zo schrijft de VVD, 'veilig en verantwoord. Veilig voor Vinkeveen en voor de gebruikers van de N201, verantwoord voor de leefbaarheid van de Rondeveense dorpen en verantwoord voor de economische positie van de ondernemers in De Ronde Venen.'

VVD-raadslid Rob Evers zegt: "ik ben heel blij dat er nu eindelijk verbeteringen komen in de doorstroming van de N201. Voor een tunnel bij Vinkeveen zullen we ons sterk maken in de volgende fase van het project waarin de verdere uitwerking zal plaatsvinden”. 

De eerste verbeteringen zullen plaatsvinden vanaf 2020.


advertentie