IVN Winterwandeling langs bijzondere plekken rond Baambrugge en Abcoude

De Ronde Venen - Zaterdag 16 februari organiseert IVN De Ronde Venen & Uithoorn een winterwandeling langs bijzondere plekken rond Baambrugge en Abcoude.

De wandeling begint in het pittoreske Baambrugge, gaat langs het riviertje de Angstel naar het mooie en gezellige Abcoude en terug via de Horn. Geniet van één van de forten van werelderfgoed 'Stelling van Amsterdam" en ontdek de restanten van het kasteel van Abcoude.

De wandeling biedt onderweg een weidse blik over het uitgestrekte veenweidelandschap met water, molen en langgerekte landerijen.

Ook in de winter is het heerlijk om buiten te zijn, te lopen en te kijken. Tijdens de IVN-Winterwandelingen wordt wel doorgelopen, want we willen immers op temperatuur blijven. Af en toe staan we stil en vertellen we over de bijzonderheden van de omgeving. 

De wandeling is ongeveer 8 km lang. 

Verzamelen op 16 februari a.s. is om 09:30 uur bij de parkeerplaats van de Algemene Begraafplaats aan de Ir. Enschedeweg in Wilnis. De terugkomst in Wilnis is rond 12:30 uur gepland.

Tips voor onderweg: trek stevige, waterdichte wandelschoenen en warme kleding aan. Neem iets warms te drinken mee voor de korte ‘koffiestop’. 

Aanmelden is niet nodig.

Neem voor meer informatie telefonisch contact op met Hans Tuinenburg op telefoonnummer 06 18 08 23 28.

Kijk voor meer informatie over IVN op www.ivn.nl/afdeling/de-ronde-venen-uithoorn.

Foto: Hans Tuinenburg


advertentie