Opnieuw ander plan voor centrum Uithoorn

Uithoorn - Opnieuw is een ander plan ontwikkeld voor het centrum van Uithoorn. In dit nieuwe plan blijft het oude centrum van Uithoorn bereikbaar vanuit Amstelhoek. 

In november 2017 stelde de gemeenteraad van Uithoorn het plan ‘Dorpshart aan de Amstel’ voor het centrum van Uithoorn vast. In dit plan bleef de Koningin Máximalaan open voor verkeer in twee richtingen, met een omleiding via de Prinses Irenelaan. Tijdens de uitwerking van het plan, bleek deze omleiding niet op te leveren wat ervan werd verwacht.

Ook maakte gemeente De Ronde Venen bezwaar tegen dit verkeersplan, omdat het een verslechtering van de afwikkeling en doorstroming van het lokale verkeer tussen Uithoorn en De Ronde Venen dat gebruikmaakt van de Prinses Irenebrug betekende. 

Daarom is er een nieuw plan geschetst. Hierin blijft het oude centrum open voor tweerichtingsverkeer, ook vanuit Amstelhoek. Bovendien krijgt dit gebied, volgens de gemeente, een vriendelijker, groener en dorpser gezicht dat beter past bij Uithoorn als dorp in het groen en dat doorgaand verkeer ontmoedigt. Ook is er meer en veiligere ruimte voor fietsers en voetgangers, schrijft de gemeente.

Voor dit nieuwe verkeersplan is, zoals gezegd een schetsontwerp gemaakt. Op www.uithoorndenktmee.nl onder 'projecten' is meer informatie hierover te vinden.

De gemeente organiseert op maandag 11 maart a.s. van 17:00 tot 20:00 uur een inloopbijeenkomst in het Uithoornse gemeentehuis. Daar zijn dan alle tekeningen van het plan te bekijken en kunnen vragen worden gesteld.

Klik op de link onder dit artikel om het nieuwe plan in te zien.

Op de foto's: het nieuwe centrumplan en de plannen voor de oprit naar de Prinses Irenebrug richting Amstelhoek


advertentie