Staatssecretaris Mona Keijzer op bezoek in De Ronde Venen

De Ronde Venen - In het kader van de komende provinciale statenverkiezingen brengt staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat Mona Keijzer (CDA) op uitnodiging van Derk Boswijk, lijsttrekker voor het CDA in de provincie Utrecht, een bezoek aan De Ronde Venen. Het bezoek staat in het teken van familiebedrijven en glasvezel in het buitengebied

Mona Keijzer gaat onder andere langs bij autodemontage-bedrijf Brabebo Autorecycling Mijdrecht om te zien hoe dit familiebedrijf zich inzet voor duurzaamheid. Daarna brengt ze een bezoek aan Profile Car & Tyresevice Hogendoorn in Mijdrecht, eveneens een familiebedrijf, dat al sinds 1938 werkzaam is in De Ronde Venen.

Voor Derk Boswijk is aandacht voor familiebedrijven een van de belangrijke punten bij de komende provinciale Statenverkiezingen. Familiebedrijven zijn misschien niet zo ‘sexy’ als start-ups, maar ze bieden wel de meeste werkgelegenheid en zijn, volgens het CDA, de grootste sponsors van het lokale verenigingsleven. 

Daarnaast heeft Derk Boswijk zich de afgelopen jaren ingezet voor glasvezel in buitengebieden. In verschillende  gemeenten in de provincie Utrecht wordt nu glasvezel aangelegd. Dat geldt echter nog niet voor het buitengebied van De Ronde Venen. Tijdens het bezoek van Keijzer vindt ook een gesprek plaats met lokale initiatiefnemers van Glasvezel Buitenaf. Boswijk wil dit dossier graag vlot trekken.

Goed internet is, volgens het CDA, inmiddels een primaire levensbehoefte, of je nu naar school gaat of een ondernemer bent. Volgens het CDA kan het niet zo zijn dat het buitengebied van een gemeente als De Ronde Venen, dat precies tussen Amsterdam en Utrecht ligt, zo goed als digitaal onbereikbaar is. 

Foto Mona Keijzer: Martijn Beekman


advertentie